Συναγερμός από την Interpol για το οργανωμένο έγκλημα που θα βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια κατά της Covid-19

Ενδέχεται να υπάρξουν επιθέσεις τόσο φυσικές, όσο και διαδικτυακές, ενδεχομένως και κλοπές φορτίων

Must Read

Για ένα νέο είδος εγκληματικότητας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Interpol, που βλέπει ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα αποτελέσουν πεδίο δόξας για απατεώνες και εγκληματίες!

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία εξέδωσε την Τετάρτη επείγουσα ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί ότι δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά της πανδημίας Covid-19, καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια.

Η Interpol εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό προς τις 194 χώρες-μέλη, προειδοποιώντας τες να προετοιμαστούν για επιθέσεις δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος στα εμβόλια, επιθέσεις τόσο φυσικές όσο και online, ενδεχομένως και κλοπές. «Καθώς οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για τη διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν και να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας. Τα εγκληματικά δίκτυα θα στοχεύσουν επίσης ανυποψίαστους πολίτες μέσω πλαστών ιστότοπων και ψευδών θεραπειών, θέτοντας σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία τους, ακόμη και τη ζωή τους», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Γιούργκεν Στοκ.

Εκτός από τη στόχευση των απατεώνων στα εμβόλια, η υπηρεσία, με έδρα τη Λιόν της Γαλλίας, επισημαίνει ότι, καθώς οι μετακινήσεις και τα ταξίδια θα αποκαθίστανται σταδιακά, είναι πιθανό ότι τα τεστ θα έχουν μεγάλη σημασία και «το αποτέλεσμα θα είναι μια παράλληλη παραγωγή και διανομή μη εγκεκριμένων τεστ».

Αυτές οι προειδοποιήσεις έρχονται ενώ οι απάτες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό είναι ήδη αυξημένες, όπως επισημαίνει η Interpol, η οποία συμβουλεύει το κοινό να προσέχει πολύ όταν αναζητεί στο διαδίκτυο ιατρικό εξοπλισμό ή φάρμακα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This