Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Έτοιμοι για Brexit ακόμα και χωρίς συμφωνία οι Βρετανοί

«Με τους ταχύτερους ρυθμούς προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς συμφωνία η Βρετανία», η οποία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντόμινικ Ράαμπ, θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου (με ή χωρίς συμφωνία).

Ο Ράαμπ, δεδηλωμένος υπέρμαχος της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σημείωσε ότι το «αντιδημοκρατικό» ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop) πρέπει να αφαιρεθεί από τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.

«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους εταίρους και φίλους μας στην ΕΕ, αλλά σε αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η κατάργηση του αντιδημοκρατικού backstop», σημείωσε ο Ράαμπ στο BBC, προσθέτοντας:  «Η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός και αποδέχθηκε το υπουργικό συμβούλιο είναι να γίνουν με τη μέγιστη ταχύτητα αυτές οι προετοιμασίες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο βουλευτής των Συντηρητικών, Όλιβερ Λέτουιν, ο οποίος αντιτίθεται σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι οι βουλευτές θα επιδιώξουν να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές αν το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ