Ινστιτούτο Gamaleya: «To Spuntik V παρέχει ανοσία για δύο χρόνια, το εμβόλιο της Pfizer για μερικούς μήνες»

Must Read

Την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, το οποίο παρέχει ανοσία για δύο χρόνια, τόνισε ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Gamaleya.

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ τόνισε πως το εμβόλιο έδειξε αποτελεσματικότητα άνω του 95% κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Σύμφωνα με τον Kirill Dmitriev, CEO του Russian Direct Investment Fund (RDIF), του οργανισμού που επένδυσε στην ανάπτυξη του εμβολιασμού της Ρωσίας, περισσότερες από 50 χώρες έχουν ήδη παραγγείλει 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις Sputnik V.

«Το εμβόλιο Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Ρωσίας, πιθανότατα θα παρέχει ανοσία από το COVID-19 για δύο χρόνια, ενώ ο εμβολιασμός που αναπτύχθηκε από την Pfizer θα προστατεύσει για 4-5 μήνες», δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου. Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτά τα δεδομένα πρέπει να ελεγχθούν κατά τη διάρκεια πειραμάτων.

«Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στο Sputnik V χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο κατά του Έμπολα και πειραματικά δεδομένα έχουν αποδείξει ότι παρέχει ανοσία από την ασθένεια για τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά θα μπορούσε να είναι περισσότερο. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα προστατεύσει το εμβόλιο του Pfizer από τη μόλυνση», είπε. Μάλιστα, επεσήμανε πως υπάρχει 96% πιθανότητα τα άτομα που έχουν λάβει το τρύπημα Sputnik V να μην αρρωσταίνουν με το COVID-19. «Μόνο το 4% των ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο μπορεί να αρρωστήσουν», είπε ο Γκίντσμπουργκ, αλλά τόνισε ότι αυτό θα ήταν μια ήπια περίπτωση της νόσου που δεν θα επηρεάσει τους πνεύμονες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This