Διέρρευσε… κατά λάθος στο Twitter το deal της Ε.Ε. για κάθε εμβόλιο

Έσπευσαν να το διαγράψουν

Must Read

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατά επτασφράγιστο μυστικό την οικονομική συμφωνία που έκανε για τα εμβόλια του κορωνοϊού, παρά τις εισηγήσεις ευρωβουλευτών και ειδικών της υγείας να δημοσιευτούν τα ποσά για να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι. Ωστόσο μια λάθος ανάρτηση στο Twitter αποκάλυψε το deal της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τιμές των έξι εμβολίων!

Η Βελγίδα υφυπουργός Προϋπολογισμού, Eύα Ντε Μπλέεκερ ανέβασε κατά λάθος στη δημοφιλή πλατφόρμα τον πίνακα με τις τιμές που συμφωνησε η ΕΕ για την προμήθεια των 6 εμβολίων, αλλά και το χρηματικό ποσό που θα δαπανήσει το Βέλγιο, σύμφωνα με το Politico.eu.

Η υφυπουργός έσπευσε να διαγράψει το tweet όμως κάποιοι είχαν ήδη προλάβει να κάνουν «screenshot» της ανάρτησής της. Σε δηλώσεις της έπειτα, σύμφωνα με HLN, η υφυπουργός Προϋπολογισμού δήλωσε ότι ή δημοσίευση του πίνακα με τις τιμές ήταν λάθος της ομάδας επικοινωνίας της. Απαντώντας στην αντιπολίτευση, η Ντε Μπλέεκερ ισχυρίστηκε ότι το λάθος που έγινε δεν θέτει σε κίνδυνο την πρόσβαση της χώρας στα εμβόλια. Το Βέλγιο θα αγοράσει πάνω από 33.000.000 εμβόλια για 279.000.000 ευρώ.

Οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα για κάθε δόση των εμβολίων είναι:

Οξφόρδη/AstraZeneca: 1,78 ευρώ
Johnson & Johnson: 6,94 ευρώ
Sanofi/GSK: 7,56 ευρώ
BioNTech/Pfizer: 12 ευρώ
CureVac: 10 ευρώ
Moderna: 14,69 ευρώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This