Όλα μας βρήκαν αυτό μας λείπει! Νέα πρόβλεψη εκτιμά ότι έρχεται -ξανά- το τέλος του κόσμου… αύριο Δευτέρα

Must Read

Μπορεί αρκετοί να αναρωτιόμαστε τι άλλο μπορεί να συμβεί το 2020, ωστόσο, οι  εσχατολόγοι μας αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι τα έχουμε δει όλα.

Κι αυτό γιατί υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας, το τέλος του κόσμου έρχεται τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Αυτή η εκτίμησή τους βασίζεται επίσης και στο σπάνιο αστρικό φαινόμενο της ερχόμενης εβδομάδας με τη σύζευξη Δία και Κρόνου.

Ο πάστορας Πολ Μπέγκλεϊ, γνωστός εσχατολόγος, είναι ο βασικός εισηγητής αυτής της θεωρίας. Οπως εξηγεί, οι τροχιές του Δία και του Κρόνου θα έρθουν τόσο κοντά τη Δευτέρα, που θα δημιουργήσουν ένα φαινόμενο «διπλού πλανήτη» στον ουρανό. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη σύνοδο των δύο πλανητών που θα σχηματίσει αυτό που κάποιοι αποκαλούν Αστέρι των Χριστουγέννων. Όσον αφορά στις εκτιμήσεις των Μάγιας, ο Μπέγκλεϊ υποστηρίζει ότι δεν ήταν λάθος σχετικά με το τέλος του κόσμου που υποτίθεται ότι θα ερχόταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, οπότε και τελείωνε το ημερολόγιό τους, αλλά ότι οι σύγχρονοι δεν υπολόγισαν καλά την ημερομηνία.

Ο σωστός υπολογισμός «δείχνει», κατά τη γνώμη του, την 21η Δεκεμβρίου του 2020, που καθόλου τυχαία συμπίπτει με τη χειμερινή ισημερία, γεγονός που σηματοδοτεί ένα τρίο προφητικών γεγονότων. «θα είναι η μικρότερη απόσταση μεταξύ Δία και Κρόνου από το 1623 και δεν θα ξανάρθουν τόσο κοντά για τα επόμενα 500 χρόνια» εξηγούσε από τον Ιούνιο κιόλας ο Μπέγκλεϊ και συνεχίζει. «Οπότε αυτό είναι τόσο σπάνιο και θα συμπέσει και με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου του 2020. Οι αναλυτές των Μάγιας τώρα αναδιοργανώνονται και λένε ότι σίγουρα μπορεί να είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε».

Το ημερολόγιο

Το ημερολόγιο των Μάγιας είναι ένα σύστημα από ημερολόγια που χρησιμοποιούνταν από διάφορους πολιτισμούς στην Κεντρική Αμερική. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε μερικές κοινότητες ακόμα και σήμερα. Το ημερολόγιο αυτό έχει στην ουσία τρία ημερολόγια: τη Μεγάλη Απαρίθμηση, το κύριο ημερολόγιό τους, το Tzolkin, που ήταν το θρησκευτικό ημερολόγιό τους, και το Haab, το πολιτικό ημερολόγιό τους.

Όλα τους ήταν κυκλικά, πράγμα που σημαίνει ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός ημερών έπρεπε να περνάει πριν αρχίσει ο νέος κύκλος. Αυτοί οι κύκλοι, σύμφωνα με του υπολογισμούς των Μάγιας, έφταναν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2012. Τώρα όμως υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δεν πρόκειται για λάθος των Μάγιας που δεν καταστραφήκαμε τότε, αλλά για λανθασμένο μεταγενέστερο υπολογισμό εξαιτίας της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο. «Ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν κάθε χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11 μέρες. Το χρησιμοποιούμε εδώ και 268 χρόνια, οπότε, όταν τα πολλαπλασιάσουμε με το 11, οι μέρες που προκύπτουν είναι 2.948, δηλαδή οκτώ χρόνια» εξηγεί ο επιστήμονας Πάολο Ταγκαλογκούιν, οπότε 21 Δεκεμβρίου 2012 συν οκτώ χρόνια, πέφτουμε στην ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This