Σάββατο 8/5/2021

Brexit: Στη μη επικύρωση συμφωνίας τείνουν να καταλήξουν οι ευρωβουλευτές

«Είναι με βεβαιότητα πιθανόν ότι το Brexit θα οδηγήσει στο τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου»

Στη δυσοίωνη εκτίμηση πως είναι αδύνατο να επικυρωθεί μια συμφωνία εγκαίρως τείνουν να καταλήξουν οι ευρωβουλευτές, κυρίως υπό το βάρος της υπέρβασης της καταληκτικής ημερομηνίας που είχε οριστεί για τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Τα πολιτικά παιχνίδια του Ουεστμίνστερ οδήγησαν στο να χαθεί πολύς χρόνος. Είναι τώρα αδύνατο για το Κοινοβούλιο να αξιολογήσει μια συμφωνία πριν από το τέλος του έτους. Δεν θα εγκρίνουμε κανένα κείμενο, αυτό είναι πολύ σημαντικό» δήλωνε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Θα υπάρχει πράγματι μια μη συμφωνία, τεχνική ή όχι, όμως την 1η Ιανουαρίου πρόκειται να υπάρξει εκεί μια μεγάλη απαγκίστρωση, πρέπει να προετοιμαστούμε» προειδοποίησε από την πλευρά της η Γαλλίδα Ναταλί Λουαζό της ομάδας των φιλελευθέρων.

Την ίδια ώρα, στο Νησί, η ερώτηση που κυριαρχεί είναι μία: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβιώσει του Brexit; Η έξοδος από την Ε.Ε. θέτει σε σκληρή δοκιμασία την ενότητά του, ενώ οι βλέψεις ανεξαρτησίας μεγεθύνονται και εξαιτίας της πανδημίας.

«Είναι με βεβαιότητα πιθανόν ότι το Brexit θα οδηγήσει στο τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου και, μάλιστα, αυτή είναι δυνάμει η πιο πιθανή έκβαση» δήλωσε ο Τζον Σπρίνγκφορντ, υποδιευθυντής του Centre for European Reform (CER).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ