Πέμπτη 17/6/2021

Κι όμως, είχαν κρύψει την αναφορά Πομπέο στην Palantir!

Εξαφανίστηκε από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ

Δεν χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας, το εφιαλτικό μέλλον που βλέπαμε θρίλερ είναι εδώ. Και δεν χρειάζεται να μάθουμε τι ακριβώς παρακολουθεί η Palantir. Δυστυχία μαζεύει από τους Έλληνες πολίτες.

Και μόνο το γεγονός ότι η επίσημη και δημόσια αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξαφανίστηκε από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ, αποκαλύπτει την ύπαρξη μηχανισμού εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών.

Γιατί στα αλήθεια να κρύψεις κάτι από τον λαό, όταν αυτό υπηρετεί τον λαό;

Διαβάστε ακόμα: Palantir: Ο τεχνολογικός κολοσσός που ανέλαβε μυστικά την ελληνική διαχείριση της πανδημίας με… αμαρτωλή σύμβαση

Για την αμαυρωμένη φήμη της Palantir έγραφε η DW:

Η φήμη της Palantir αμαυρώνεται από μια σειρά σκανδάλων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της φερόμενης συμμετοχής της στην παραβίαση δεδομένων Cambridge Analytica, όπου τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook συλλέχθηκαν από τη βρετανική εταιρεία χωρίς συγκατάθεση, κυρίως για χρήση σε πολιτικές διαφημίσεις.

Στο ενημερωτικό δελτίο IPO, ο διευθύνων σύμβουλος Alex Karp αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η Palantir “απέρριψε επανειλημμένα τις ευκαιρίες πώλησης, συλλογής ή εξόρυξης δεδομένων”, ενώ άλλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων   ορισμένων από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, “έχτισαν ολόκληρες επιχειρήσεις να κάνοντας ακριβώς αυτό. “

Επιπλέον, η Palantir είναι στο σκοπευτικό από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω των συμβάσεών της με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και την υπηρεσία μετανάστευσης και των τελωνείων των ΗΠΑ (ICE), συμπεριλαμβανομένου λογισμικού που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση μεταναστών στα σύνορα…

Ενώ το Bloomberg σκιαγραφούσε:

Ψηλά πάνω από τον ποταμό Hudson στο κέντρο του Τζέρσεϊ Σίτι, ο πρώην πράκτορας μυστικής υπηρεσίας με την ονομασία Peter Cavicchia III έτρεξε ειδικές επιχειρήσεις για την JPMorgan Chase & Co. Οι ομάδες του εσωτερικών απειλών – τα περισσότερα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είχαν από μια – χρησιμοποιούσαν αλγόριθμους υπολογιστών για την παρακολούθηση των υπαλλήλων της τράπεζας, φαινομενικά για προστασία από περίεργους πελάτες και άλλους απατεώνες.

Βοηθούμενοι από 120 «μηχανικούς» από την εταιρεία εξόρυξης δεδομένων Palantir Technologies Inc., την οποία ενέπλεξε η JPMorgan το 2009, η ομάδα του Cavicchia άδειασε-τράβηξε ηλεκτρονικά μηνύματα και τα ιστορικά του προγράμματος περιήγησης, τοποθεσίες GPS από smartphone που εκδόθηκαν από την εταιρεία, εκτυπώσεις και δραστηριότητα λήψης, και εγγραφές ψηφιακών τηλεφωνικών συνομιλιών. Το λογισμικό της Palantir συγκέντρωσε, έψαξε, ταξινόμησε και ανέλυσε αυτά τα αρχεία, εμφανίζοντας λέξεις-κλειδιά και μοτίβα συμπεριφοράς που η ομάδα της Cavicchia είχε επισημάνει για πιθανή κατάχρηση εταιρικών στοιχείων. Ο αλγόριθμος της Palantir, για παράδειγμα, προειδοποίησε την ομάδα Cavicchia, όταν ένας υπάλληλος άρχισε να εργάζεται αργότερα από το συνηθισμένο, ένα σημάδι πιθανής δυσαρέσκειας. Αυτό θα προκαλούσε περαιτέρω έλεγχο και ενδεχομένως φυσική παρακολούθηση μετά από ώρες, από το προσωπικό ασφαλείας της τράπεζας.

Πρώην εργαζόμενοι της JPMorgan περιγράφουν το περιβάλλον….Όταν η Wall Street συναντά το Apocalypse Now, με τον Cavicchia ως συνταγματάρχη Kurtz, να περνάει στην κορυφή του γραφείου του οκτώ ορόφους πάνω από την υπόλοιπη ομάδα ασφαλείας της τράπεζας. Οι άνθρωποι του τμήματος σοκαρίστηκαν που κανείς από την τράπεζα ή την Palantir δεν έθεσαν πραγματικά όρια….

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ