Ερασιτέχνιδα ρεπόρτερ «έφαγε» 4 χρόνια φυλακή, επειδή κατέγραφε την αληθινή εικόνα της επιδημίας στην Ουχάν! (video)

Ανέβαζε στα social media βίντεο από τις χαοτικές καταστάσεις που επικρατούσαν στα νοσοκομεία της πόλης

Must Read

Τον δρόμο για το κελί της φυλακής έδειξαν οι κινεζικές Αρχές σε μια «πολίτη δημοσιογράφο», που κάλυπτε την επιδημία του νέου κορωνοϊού, όταν αυτή εκδηλώθηκε στην πόλη Ουχάν.

Η 37χρονη Zhang Zhan καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί… αμαύρωσε την εικόνα της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πάψει να αυτοσυγχαίρεται για την «εξαιρετική» επιτυχία της στον αγώνα εναντίον της νόσου που έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο!

Στη δίκη που προκάλεσε τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και των Ηνωμένων Εθνών, δεν επιτράπηκε η παρουσία ξένων δημοσιογράφων και διπλωματών. Η διαδικασία διήρκεσε μόλις μερικές ώρες σε δικαστήριο της Σανγκάης και στη συνέχεια η -δικηγόρος στο επάγγελμα- Zhang Zhan οδηγήθηκε στη φυλακή φανερά καταβεβλημένη.

Υποστηρικτές της γυναίκας που βρέθηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο συνήγορός της δήλωσε πολύ ανήσυχος, τόσο για την έκβαση της δίκης, όσο και για την ψυχολογική κατάσταση της εντολέως του.

Ανέβαζε βίντεο από τα νοσοκομεία και τα κρεματόρια

Τι ήταν, όμως, αυτό που οδήγησε τη Zhang Zhan στη φυλακή; Η 37χρονη ταξίδεψε τον Φεβρουάριο στην Ουχάν, που αποτελούσε, τότε, το επίκεντρο της επιδημίας, και άρχισε να «ανεβάζει» σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με ρεπορτάζ για το χάος που επικρατούσε στα νοσοκομεία και για τα γεμάτα κρεματόρια, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στις κινεζικές Αρχές, οι οποίες ακόμα και σήμερα υπερασπίζονται τη στάση τους ως προς τη διαχείριση της πανδημίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην 37χρονη δικηγόρο απαγγέλθηκε η κατηγορία της «υποκίνησης ταραχών» και της διασποράς ψευδών πληροφοριών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This