Πανηγύρια στη Βρετανία για το εμβόλιο την ώρα που οι ΜΕΘ καταρρέουν!

Είναι η χώρα που πρώτη ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca

Must Read

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του Covid-19 και, όπως αναμενόταν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πανηγυρίζει.

«Πραγματικά καταπληκτικό νέο» και «θρίαμβος για τη βρετανική επιστήμη» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «είναι η στιγμή για να τιμήσουμε τη βρετανική καινοτομία. Είναι φόρος τιμής στους απίστευτους Βρετανούς επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στην AstraZeneca, η επιτυχία των οποίων θα βοηθήσει να σωθούν ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν ξεχωριστά που συμμετείχε σε αυτό το βρετανικό success story» είπε.

Ρεκόρ θανάτων από SARS-CoV-2

Η Βρετανία, όπου χθες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από SARS-CoV-2 από τα τέλη Απριλίου, πλήττεται ανεπανόρθωτα από το δεύτερο κύμα του Covid-19, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί δραματικά, αγγίζοντας σχεδόν τις 21.000. Σε μόλις ένα 24ωρο καταγράφηκε ποσοστό πληρότητας 114% για τις εντατικές στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε οκτώ άτομα που χρειάζονταν εντατική παρακολούθηση αντιστοιχούσαν επτά κρεβάτια.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως περισσότερες περιοχές της Αγγλίας θα τεθούν υπό αυστηρότερους περιορισμούς κατά του Covid-19, καθώς η σε μεγάλο βαθμό μεταδοτική νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα.

AstraZeneca εμβόλιο

Αυστηρότεροι περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές

Ο Χάνκοκ έκανε γνωστό πως τα Μίντλαντς, το βορειοανατολικό τμήμα, τμήματα στα βορειοδυτικά και τμήματα στα νοτιοδυτικά μετακινούνται στο επίπεδο 4, από σήμερα, στις 00.01 τοπική ώρα, όπου οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρότερους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές. Στο επίπεδο 4 οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και τα μη αναγκαία καταστήματα κλείνουν, ενώ τα μέλη διαφορετικών νοικοκυριών δεν μπορούν να συναντηθούν.

«Το NHS (σύστημα υγείας) βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα νοσοκομεία πάνω από 21.000 άνθρωποι με τον νέο κορονοϊό» είπε ο υπουργός Υγείας ενώπιον βουλευτών.

«Δυστυχώς, αυτή η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και τα κρούσματα διπλασιάζονται γρήγορα. Είναι, επομένως, απαραίτητο να εντάξουμε μια ευρύτερη περιοχή στο επίπεδο 4». Όπως επισήμανε ο ίδιος, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Αγγλίας θα βρεθούν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και περιορισμών από σήμερα το βράδυ (Πέμπτη).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This