Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πατρίδα μας που δεν μας ξεχνάει ποτέ»

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τη στήριξή τους

Must Read

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πατρίδα μας που δεν ξεχνάει ποτέ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας» απηύθυνε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος, κατά τη δοξολογία που ετέλεσε στην Αλεξάνδρεια, επί τη ενάρξει του νέου έτους.

Τελώντας την ακολουθία στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τη στήριξή τους στο ιεραποστολικό έργο της Αφρικής.

Εξέφρασε παράλληλα την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, «τον της Ρωμιοσύνης πατέρα», όπως τον χαρακτήρισε, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, που με τη δική τους υπογραφή, παραχωρήθηκαν οι κατασκηνώσεις του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα παιδιά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που θα προέρχονται από την Αίγυπτο και την Αφρική, μιλώντας, από κοινού και για την προσφορά της Εκκλησίας της Κύπρου και για την πραγματική αλληλεγγύη και αγάπη που δείχνουν στον ιεραποστολικό Πατριαρχείο της Αφρικής.

Στην Δοξολογία έλαβαν μέρος ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ενώ παραβρέθηκε η πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κυρία Λιλίκα Θλιβίτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This