Κυριακή 1/8/2021

Παγκόσμια ανησυχία για την κατάσταση νεαρής γιατρού έπειτα από το εμβόλιο της Pfizer

Η εταιρία δεν έχει σχολιάσει ακόμα το ανησυχητικό συμβάν. Η υπόθεση πάντως έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία όχι μόνο στο Μεξικό, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γυναίκας γιατρού που νοσηλεύτηκε μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19.
Η γιατρός, της οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και δερματικά εξανθήματα.

“Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα”, δήλωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού σε δήλωση που εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ. Η εγκεφαλομυελίτιδα είναι μια φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και προσέθεσε  ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από κλινικές δοκιμές ότι κάποιος έχει αναπτύξει φλεγμονή του εγκεφάλου μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου εμβολίου.
Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με την Pfizer και τη BioNTech για σχόλια.
Περισσότεροι από 126.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 στο Μεξικό. Η χώρα άρχισε να διανέμει τον πρώτο γύρο εμβολίων COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στις 24 Δεκεμβρίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ