Σάββατο 8/5/2021

«Βλέπουν» lockdown μέχρι Φεβρουάριο στη Γερμανία

Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι ζήτησε να παραταθεί το lockdown στην Γερμανία έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείει και νέα παράταση.

«Ακόμα απέχουμε από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Γι ‘αυτό θα ήταν συνετό να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες και να τους πούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τις τέσσερις εβδομάδες τις οποίες προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων υπολογιζόμενη από τις 5 Ιανουαρίου θα λήξει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τελειώσει τότε», δήλωσε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Μοντγκόμερι υπερασπίστηκε επίσης την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγγελία των εμβολίων. «Θεωρώ τις αντιγνωμίες γύρω από το θέμα των εμβολίων μια (απλή) πολιτική-κοινοβουλευτική αψιμαχία. Κανείς δεν ήξερε (εξάλλου) ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί πρώτο (ώστε να το παραγγείλει)».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ