Τρίτη 3/8/2021

Έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της Moderna

Από 12 Ιανουαρίου το πήγαν 6 του μήνα και, τελικά, λόγω των συνθηκών, αποφάσισαν να συνεδριάσουν απόψε

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα 04/01, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency – ΕΜΑ) με θέμα την επείγουσα έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Αρχικά, ο ΕΟΦ είχε ανακοινώσει πως θα συνεδριάσει στις 12 Ιανουαρίου για τη εν λόγω έγκριση, αλλά, με νέα του ανακοίνωση στις 17 Δεκεμβρίου, είχε σημειώσει πως η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για τις 6 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη, υποχρέωσε τον ΕΟΦ να «τρέξει» ακόμα περισσότερο τη διαδικασία!

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, το εμβόλιο της Moderna (mRNA-1273) έχει 94,1% αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη της λοίμωξης Covid-19, συμπεριλαμβανομένης και σοβαρής νόσου, με καλό προφίλ ασφαλείας. Στις 18 Δεκεμβρίου, η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε την οψιόν της για αγορά επιπλέον 80 εκατ. δόσεων του εμβολίου της.

Πλέον, η συνολική δέσμευση παραγγελιών της Κομισιόν μέχρι και σήμερα είναι 160 εκατ. δόσεις, με τις πρώτες παραδόσεις του εμβολίου σε ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την εταιρία, να αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, μόλις αυτό εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ