Πέμπτη 24/6/2021

Άνοιξαν τις πτήσεις από Βρετανία με τον μεταλλαγμένο ιό και τώρα ανοίγουν τα σχολεία!

Κύριο χαρακτηριστικό του μεταλλαγμένου κορονοϊού είναι η υψηλή μεταδοτικότητα στις μικρές ηλικίες!

Σε δηλώσεις του χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός, έκανε λόγο για χαοτική κατάσταση στην μεγάλη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης του Κορωνοϊού, αποκαλύπτοντας πως το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της μετάλλαξης είναι η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και η θραύση που κάνει στις νεαρές ηλικίες. Δηλαδή στα παιδιά. Δηλαδή στους μαθητές.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε το αδιανόητο, άνοιξε τις πτήσεις από μεγάλη Βρετανία. Με αποτέλεσμα αμέσως μετά να εντοπιστούν τέσσερα κρούσματα με τον νέο μεταλλαγμένο κορονοϊό στην Ελλάδα. Μετά από αυτό, παίρνει και την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία.

Την ώρα λοιπόν που τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Γάλλος πρωθυπουργός με δραματικές δηλώσεις τους έκανα λόγο για επιδείνωση της κατάστασης και τρίτου, σφοδρότερο κύματος πανδημίας, 180.000 Έλληνες εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν χωρίς την διενέργεια τεστ σε κάθε άκρη αυτής της χώρας για να έλθουν σε επαφή με 500.000 μαθητές, επίσης χωρίς τεστς σε τάξεις με 25 μαθητές. Την ώρα που το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού έχει έρθει στην Ελλάδα.

Είναι κρίσιμη η κατάσταση της πανδημίας, είναι πρωτόγνωρη, αλλά τέτοια λάθη είναι ασυγχώρητα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ