Μακάβριο! Δεν προλαβαίνουν να κηδέψουν τους νεκρούς της πανδημίας στην Σαξωνία (video)

Τι δήλωσαν ιδιοκτήτες γραφείου τελετών στην βόρεια Δρέσδη

Must Read

Η τραγική κατάσταση που βιώνει η Γερμανία λόγω της πανδημίας αποτυπώνεται με τον πλέον μακάβριο τρόπο, από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του ενταφιασμού, ειδικά στο κρατίδιο της Σαξονίας.

Στην βόρεια της Δρέσδη, το υψηλό ποσοστό θανάτων είναι καθημερινή πραγματικότητα και οι δυνατότητες των γραφείων τελετών έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Βιώνουμε οδυνηρές καταστάσεις

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι δηλώσεις του Μπέντζαμιν και της Αντριάνα Γουλφ οι οποίοι είπαν ότι «έχουμε τέσσερις φορές περισσότερη δουλειά από ότι συνήθως. Για το λόγο αυτό ο χρόνος που μεσολαβεί πλέον ανάμεσα σε ένα θάνατο και μία κηδεία είναι τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες».

«Κυρίως, χρειάστηκε να πάρουμε τους νεκρούς από οίκους ευγηρίας. Σε μερικές περιπτώσεις, πήγαμε στις ίδιες εγκαταστάσεις δύο φορές την ημέρα ή τρεις φορές την εβδομάδα. Και βλέπεις καταστάσεις εκεί που είναι πραγματικά πολύ οδυνηρές. Όταν το προσωπικό λέει αυτή η κυρία θα είναι η επόμενη. Όταν βλέπεις τέτοιες καταστάσεις και όταν στην τρίτη επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πιο εξαντλημένο από ότι στην τρίτη επίσκεψη», δήλωσε ο Μπέντζαμιν.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα γραφεία κηδειών στη Σαξονία έπρεπε να αγωνιστούν για να αναγνωριστούν επίσημα ως εργαζόμενοι σε κρίσιμο τομέα.

Τα κρεματόρια στα όριά τους

«Τα κρεματόρια εδώ φτάνουν επίσης στα όριά τους. Στη Σαξονία, υπάρχουν 10 κρεματόρια, που παρέχουν περίπου 1.700 θέσεις σε ψυχρό χώρο αποθήκευσης. Αλλά, αυτή τη στιγμή, τα κρεματόρια αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τις αποτεφρώσεις. Σε ορισμένα μέρη, φέρετρα έχουν συσσωρευτεί πάνω από άλλα, ενώ μερικά έχουν μεταφερθεί σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης», μετέδωσε η απεσταλμένη του euronews.

Στη Δρέσδη, την πρωτεύουσα της Σαξονίας, μία αξιωματούχος του δήμου που είναι υπεύθυνη για τους ενταφιασμούς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ένας πιο συγκεντρωτικός συντονισμός από την περιφερειακή κυβέρνηση.

Εστία για τους αρνητές του κορωνοϊού

«Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες για να υποστηρίξουμε τους υπευθύνους και για να ανακουφίσουμε τις ιατρικές εγκαταστάσεις. Τα κρεματόρια σε άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια μας βοηθούν με την αποτέφρωση και διατηρούμε επίσης τον νεκρό προς το παρόν έτσι ώστε να μπορούμε να τον αποτεφρώσουμε αργότερα», τονίζει η Έυα Γιάνινγκεν.

Η ελπίδα είναι ότι οι εμβολιασμοί και οι αυστηροί περιορισμοί στις επαφές θα μειώσουν τα κρούσματα και τους θανάτους. Όμως, δεν θέλουν όλοι να ακολουθούν τους κανόνες, με ορισμένα μέρη της Σαξονίας να αποτελούν εστία για τους αρνητές του κορωνοϊού.

«Πώς οι άνθρωποι αρνούνται να δεχτούν τα γεγονότα για να μην φορούν μάσκα; Προσπαθώ να το λέω ξανά και ξανά, γιατί είμαι στην πρώτη γραμμή. Παλεύουμε εδώ, πάρτε το σοβαρά!», τόνιζε η Αντριάνα.

Αλλά για την ώρα, ο αγώνας για τους εργολάβους κηδείας όπως οι Wolfs φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, με κρούσματα και θανάτους που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This