Surviving Death: Η νέα σειρά του Νέτφλιξ για την μεταθανάτια ζωή που βασίζεται σε αληθινές ιστορίες

Πέντε άνθρωποι που πήγαν στον άλλο κόσμο και γύρισαν περιγράφουν την εμπειρία τους στη νέα σειρά του Netflix

Must Read

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον. Τις απαντήσεις που δεν έχουν καταφέρει να δώσουν έως σήμερα επιστήμονες και θεολόγοι επιχειρεί να προβάλει μια νέα σειρά του Netflix, με τίτλο «Surviving Death», στην οποία όσοι επέστρεψαν από τον άλλο κόσμο αποκαλύπτουν πώς βίωσαν αυτή την εμπειρία.

Αντίκρισε μία φιγούρα στο κάτω μέρος του κρεβατιού του

Ο 57χρονος Στίβεν Ρόμπινσον από το Λιντς ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει όσα ακολούθησαν το σοβαρό τροχαίο που είχε σε ηλικία 18 ετών, όταν στη διάρκεια μιας εννιάωρης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές.

«Το πιο παράξενο ήταν ότι ένιωθα πολύ ευχάριστα. Ηταν όλα κατάμαυρα, χωρίς το παραμικρό φως, αλλά θυμάμαι ότι ένιωθα ένα αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας, σαν να με προστάτευε κάποιος ή κάτι. Δεν ξέρω πόση ώρα βρισκόμουν σε αυτό το μέρος -στο χείλος του θανάτου-, όμως κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι κάποιος με οδήγησε πίσω στη συνειδητότητα» αναφέρει ο Ρόμπινσον, προσθέτοντας πως το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι, όταν άνοιξε τα μάτια του, αντίκρισε αυτή τη φιγούρα στο κάτω μέρος του κρεβατιού του. «Εμεινε μαζί μου αρκετούς μήνες, ακόμα κι όταν είχα βγει από το νοσοκομείο, χωρίς να λέει τίποτε. Απλώς καθόταν στην άκρη του κρεβατιού. Ενιωθα καθησυχασμένος χάρη στην παρουσία της» επισημαίνει.

Είδε την γιαγιά του που είχε πεθάνει πριν από τρία χρόνια

Ωστόσο ο 33χρονος Μπιλ Φέντον αναγνώρισε ξεκάθαρα τη φιγούρα που είδε όταν κινδύνευσε να πεθάνει από πνευμονία. «Οσο ήμουν σε κώμα, διασωληνωμένος, θυμάμαι ότι είδα ένα πολύ μικρό λευκό φως, σαν LED, σε απόσταση, να έρχεται όλο και πιο κοντά σε μένα. Δεν ξέρω αν ερχόταν αυτό προς το μέρος μου ή πήγαινα εγώ προς αυτό, όμως ξαφνικά είδα μια φιγούρα. Ηταν η γιαγιά μου Ιζαμπέλ, που είχε πεθάνει πριν από τρία χρόνια. Μου είπε ότι δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα μου» λέει ο Φέντον, ο οποίος συνήλθε έπειτα από τρεις μέρες.

Έβλεπε τον εαυτό της ξαπλωμένο στο δωμάτιο του νοσοκομείου

Η 33χρονη Μόλι Μάρεϊ παραλίγο να πεθάνει στα 15 της σε ατύχημα με σκάφος. «Οσο βρισκόμουν σε κώμα, ένιωθα ότι παρασυρόμουν προς ένα λαμπερό, λευκό φως, που έμοιαζε να με καλεί προς το μέρος του. Δεν φοβήθηκα καθόλου» αναφέρει, εξηγώντας ότι μέσω αυτού του φωτός έβλεπε τον εαυτό της ξαπλωμένο στο δωμάτιο του νοσοκομείου. «Θα πήγαινα ευχαρίστως προς το φως, αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Οταν ξύπνησα από το κώμα, είδα ότι το δωμάτιο ήταν ακριβώς όπως το είχα “δει”» λέει.

Είδε την ζωή της να περνάει μπροστά από τα μάτια της

Όλη της τη ζωή είδε να περνά μπροστά από τα μάτια της η Στέλα Ραφάνι, η οποία σε ηλικία 16 ετών είχε ένα τροχαίο μαζί με τον τότε σύντροφό της. «Στιγμιότυπα από όλη μου τη ζωή πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου, που διαδέχονταν με ταχύτητα το ένα το άλλο. Μπορούσα να δω κάθε στιγμιότυπο τόσο καθαρά, που τα θυμάμαι όλα ακόμα και σήμερα. Επειτα αισθάνθηκα ότι κοίταζα κάτω, το αιμόφυρτο, άψυχο σώμα μου στην άκρη του δρόμου. Δεν πονούσα, αλλά έβλεπα το αγόρι μου και τους φίλους του γύρω μου να κλαίνε. Τους άκουσα να λένε “είναι νεκρή” και θυμάμαι ότι σκέφτηκα: “Δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω”. Τότε γύρισα πίσω στο σώμα μου» αναφέρει.

Βρέθηκε στον παράδεισο

Η μόνη που πιστεύει ότι πήγε στον παράδεισο είναι η 40χρονη σήμερα Σεμάνθ Μακ Κένζι, η οποία το 2013 έχασε τις αισθήσεις της ξαφνικά και… βρέθηκε σε ένα ζεστό κίτρινο λιβάδι, με τα χέρια της να χαϊδεύουν τα χόρτα. «Ενιωθα ήρεμη καθώς περπατούσα προς τον ήλιο. Δεν είχα αίσθηση του χρόνου, αλλά ένιωθα πλήρης σε εκείνο το μέρος. Ξαφνικά βρέθηκα πίσω στον αληθινό κόσμο, περιτριγυρισμένη από γιατρούς. Ακουσα να λένε “επανήλθε” κι εγώ έκλαιγα κι έλεγα “θέλω να γυρίσω πίσω”» αποκαλύπτει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This