Αν η Μέρκελ κάνει λόγο για ελλείψεις εμβολίων μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2021…

Καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για την πορεία των εμβολιασμών. Ειδικά αν είναι και ανοργάνωτη...

Must Read

Μια δήλωση που φέρεται να έκανε η Άγκελα Μέρκελ πυροδότησε συζήτηση σχετικά με το εάν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού επαρκούν προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του έτους (τόσο στη Γερμανία, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ).

«Το ερώτημα είναι, έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά εμβόλια; Είναι κρίσιμα τα δύο πρώτα τρίμηνα. Από το τρίτο τρίμηνο θα είναι πιθανότερο να μπορούμε να δώσουμε κάτι, παρά ότι θα χρειαζόμαστε επιπλέον», φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU).

Σύμφωνα με την BILD, η Μέρκελ ζήτησε από τα μέλη της Κ.Ο. του CDU να μην ψάχνουν να βρουν για αυτό ψεγάδια στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για την προμήθεια εμβολίων. Τον επαίνεσε μάλιστα για την διαχείριση της κρίσης.

Με τους σημερινούς ρυθμούς, ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του διεθνούς ιατρικού συνδέσμου World Medical Association, θεωρεί ότι το σύνολο του πληθυσμού δεν θα έχει εμβολιαστεί πριν από τις αρχές του 2022. Ένα άρτια εξοπλισμένο εμβολιαστικό κέντρο σε μία μεγάλη πόλη της Γερμανίας, εκτιμάται ότι εξυπηρετεί έως 250.000 άτομα την εβδομάδα.

Αναφορά στις ελλείψεις εμβολίων έκανε νωρίτερα σήμερα και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά τη νέα παραγγελία των εμβολίων των Biontech/Pfizer από την ΕΕ, «υπήρχε η ανάγκη διόρθωσης, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η νέα παραγγελία». Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη σαφές το πότε θα παραδοθεί η νέα παραγγελία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This