Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Αν η Μέρκελ κάνει λόγο για ελλείψεις εμβολίων μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2021…

Καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για την πορεία των εμβολιασμών. Ειδικά αν είναι και ανοργάνωτη...

Μια δήλωση που φέρεται να έκανε η Άγκελα Μέρκελ πυροδότησε συζήτηση σχετικά με το εάν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού επαρκούν προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του έτους (τόσο στη Γερμανία, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ).

«Το ερώτημα είναι, έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά εμβόλια; Είναι κρίσιμα τα δύο πρώτα τρίμηνα. Από το τρίτο τρίμηνο θα είναι πιθανότερο να μπορούμε να δώσουμε κάτι, παρά ότι θα χρειαζόμαστε επιπλέον», φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU).

Σύμφωνα με την BILD, η Μέρκελ ζήτησε από τα μέλη της Κ.Ο. του CDU να μην ψάχνουν να βρουν για αυτό ψεγάδια στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για την προμήθεια εμβολίων. Τον επαίνεσε μάλιστα για την διαχείριση της κρίσης.

Με τους σημερινούς ρυθμούς, ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του διεθνούς ιατρικού συνδέσμου World Medical Association, θεωρεί ότι το σύνολο του πληθυσμού δεν θα έχει εμβολιαστεί πριν από τις αρχές του 2022. Ένα άρτια εξοπλισμένο εμβολιαστικό κέντρο σε μία μεγάλη πόλη της Γερμανίας, εκτιμάται ότι εξυπηρετεί έως 250.000 άτομα την εβδομάδα.

Αναφορά στις ελλείψεις εμβολίων έκανε νωρίτερα σήμερα και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά τη νέα παραγγελία των εμβολίων των Biontech/Pfizer από την ΕΕ, «υπήρχε η ανάγκη διόρθωσης, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η νέα παραγγελία». Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη σαφές το πότε θα παραδοθεί η νέα παραγγελία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ