Έρευνα για 23 θανάτους μετά από εμβολιασμό διέταξε η Νορβηγία

Προτείνουν να μην εμβολιάζονται οι ευπαθείς ηλικιωμένοι

Must Read

Ανησυχία επικρατεί στην Νορβηγία μετά από ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ότι 23 άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχασαν τη ζωή τους.

Ο αρχίατρος του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου, κάνει λόγο για συνήθη συμπτώματα τα οποία όμως μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή ηλικιωμένων, ενώ όσοι κατέληξαν είχαν δύο κοινά. Ήταν ευπαθείς και ηλικιωμένοι: «Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία», υπογράμμισε ο αρχίατρος του οργανισμού.

O ΕΟΦ της Νορβηγίας ετοιμάζεται να εκδώσει νέες οδηγίες τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, ενώ σε ενημέρωση συντακτών αναφέρθηκε ότι πιθανόν οι ευπαθείς ηλικιωμένοι να πρέπει να αποφύγουν το εμβόλιο.

Οι πρώτοι θάνατοι

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο.

Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρείς άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή στην Νορβηγία έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι. Στις 12 Ιανουαρίου η Νορβηγία άρχισε να παραλαμβάνει εμβόλια της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This