Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Το… μακρύ χέρι των ΗΠΑ έφτασε μέχρι το ρωσικό εμβόλιο; Γιατί το Twitter «πείραξε» τον λογαριασμό του Sputnik V

Λόγω «πιθανής παραβίασης ασφαλείας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ»

Το Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού επέστρεψε στο Twitter, αφού ο λογαριασμός του είχε περιοριστεί προσωρινά, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση από την πλατφόρμα, πέραν μιας αναφοράς για «ασυνήθιστη δραστηριότητα».

Το @sputnikvaccine, εμφανιζόταν ως «προσωρινά περιορισμένο» για μια περίοδο περίπου πέντε ωρών την Πέμπτη το απόγευμα, λόγω «ασυνήθιστης δραστηριότητας».

Η απάντηση για την κατάσταση, ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού εμβολίου που επανήλθε στο Twitter: «Το Twitter αποκατέστησε την πρόσβαση στο λογαριασμό @sputnikvaccine και εξήγησε ότι περιόρισε τον λογαριασμό λόγω πιθανής παραβίασης ασφαλείας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ευχαριστούμε, @Twitter!», ήταν η χαρακτηριστική ανάρτηση, η οποία ξεσήκωσε διάφορες αντιδράσεις και σενάρια περί αμερικανικής παρέμβασης και προσπάθειας διαδικτυακού σαμποτάζ.

«Εξετάζουμε τους λόγους για αυτό που έγινε», ανέφερε στο Telegram το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο χρηματοδότησε το εμβόλιο και «τρέχει» τις εμπορικές του προσπάθειες.

Το RDIF σημείωσε ότι ήταν «όλα καθαρά και διαφανή ως προς τον τρόπο λειτουργίας του εμβολίου» και ότι έχουν προσφέρει στην AstraZeneca τη χρήση ενός από τα συστατικά του Sputnik V, ενώ συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε κοινές κλινικές δοκιμές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ