Το… μακρύ χέρι των ΗΠΑ έφτασε μέχρι το ρωσικό εμβόλιο; Γιατί το Twitter «πείραξε» τον λογαριασμό του Sputnik V

Λόγω «πιθανής παραβίασης ασφαλείας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ»

Must Read

Το Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού επέστρεψε στο Twitter, αφού ο λογαριασμός του είχε περιοριστεί προσωρινά, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση από την πλατφόρμα, πέραν μιας αναφοράς για «ασυνήθιστη δραστηριότητα».

Το @sputnikvaccine, εμφανιζόταν ως «προσωρινά περιορισμένο» για μια περίοδο περίπου πέντε ωρών την Πέμπτη το απόγευμα, λόγω «ασυνήθιστης δραστηριότητας».

Η απάντηση για την κατάσταση, ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού εμβολίου που επανήλθε στο Twitter: «Το Twitter αποκατέστησε την πρόσβαση στο λογαριασμό @sputnikvaccine και εξήγησε ότι περιόρισε τον λογαριασμό λόγω πιθανής παραβίασης ασφαλείας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ευχαριστούμε, @Twitter!», ήταν η χαρακτηριστική ανάρτηση, η οποία ξεσήκωσε διάφορες αντιδράσεις και σενάρια περί αμερικανικής παρέμβασης και προσπάθειας διαδικτυακού σαμποτάζ.

«Εξετάζουμε τους λόγους για αυτό που έγινε», ανέφερε στο Telegram το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο χρηματοδότησε το εμβόλιο και «τρέχει» τις εμπορικές του προσπάθειες.

Το RDIF σημείωσε ότι ήταν «όλα καθαρά και διαφανή ως προς τον τρόπο λειτουργίας του εμβολίου» και ότι έχουν προσφέρει στην AstraZeneca τη χρήση ενός από τα συστατικά του Sputnik V, ενώ συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε κοινές κλινικές δοκιμές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This