Λονδίνο: «Βαφτίζουν» ασθενοφόρα μέχρι και τα λεωφορεία τους, για να μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό!

Πρόκειται για ειδικά τροποποιημένα «μονόπατα» λεωφορεία που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό

Must Read

Ακόμη και τα λεωφορεία τους ρίχνουν στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού οι Βρετανοί, μετατρέποντας κάποια από αυτά σε ασθενοφόρα, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Guardian», στο Λονδίνο δύο λεωφορεία έχουν ήδη μετατραπεί σε ασθενοφόρα που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το καθένα τους, μάλιστα, μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις ασθενείς, σε μια περίοδο όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) υφίσταται τεράστιο χτύπημα και οι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφουν καθημερινά νέα ρεκόρ.

Τα «πειραγμένα» λεωφορεία, τα οποία προσέφερε στο NHS η εταιρεία Go-Ahead, διαθέτουν, μεταξύ άλλων, αντλίες έγχυσης, μάσκες οξυγόνου και συσκευές παρακολούθησης και, σε πρώτη φάση θα μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο «Nightingale», που άνοιξε πρόσφατα ειδικά για την ανάρρωση πολιτών από κορωνοϊό. Οι θέσεις τους έχουν «ξηλωθεί» για να αυξήσουν τον χώρο και να μπορέσει να μπει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ σε αυτά θα επιβαίνουν γιατροί, νοσοκόμοι, αλλά και εθελοντές που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι πρώτοι ασθενείς θα διακομισθούν με αυτά τις επόμενες ημέρες

Ο εξοπλισμός λειτουργεί με τις μπαταρίες του λεωφορείου και, σύμφωνα με τον «Guardian», οι πρώτοι ασθενείς θα διακομισθούν τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα να βοηθήσουν στην ελάττωση της πίεσης στα νοσοκομεία του Λονδίνου, τα οποία έχουν «λυγίσει» από την υπερμετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του φονικού ιού.

Θυμίζουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε χθες 1.820 απώλειες, που είναι και οι περισσότεροι θάνατοι που καταγράφονται σε ένα και μόνο 24ωρο από την αρχή της πανδημίας, με το σύνολο των θυμάτων να είναι ένα βήμα πιο κοντά στις 100.000. Παράλληλα, εντοπίστηκαν ακόμη 38.905 κρούσματα κορωνοϊού.

*πηγή φωτό: The Guardian

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This