Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Λονδίνο: «Βαφτίζουν» ασθενοφόρα μέχρι και τα λεωφορεία τους, για να μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό!

Πρόκειται για ειδικά τροποποιημένα «μονόπατα» λεωφορεία που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό

Ακόμη και τα λεωφορεία τους ρίχνουν στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού οι Βρετανοί, μετατρέποντας κάποια από αυτά σε ασθενοφόρα, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Guardian», στο Λονδίνο δύο λεωφορεία έχουν ήδη μετατραπεί σε ασθενοφόρα που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το καθένα τους, μάλιστα, μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις ασθενείς, σε μια περίοδο όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) υφίσταται τεράστιο χτύπημα και οι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφουν καθημερινά νέα ρεκόρ.

Τα «πειραγμένα» λεωφορεία, τα οποία προσέφερε στο NHS η εταιρεία Go-Ahead, διαθέτουν, μεταξύ άλλων, αντλίες έγχυσης, μάσκες οξυγόνου και συσκευές παρακολούθησης και, σε πρώτη φάση θα μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο «Nightingale», που άνοιξε πρόσφατα ειδικά για την ανάρρωση πολιτών από κορωνοϊό. Οι θέσεις τους έχουν «ξηλωθεί» για να αυξήσουν τον χώρο και να μπορέσει να μπει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ σε αυτά θα επιβαίνουν γιατροί, νοσοκόμοι, αλλά και εθελοντές που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι πρώτοι ασθενείς θα διακομισθούν με αυτά τις επόμενες ημέρες

Ο εξοπλισμός λειτουργεί με τις μπαταρίες του λεωφορείου και, σύμφωνα με τον «Guardian», οι πρώτοι ασθενείς θα διακομισθούν τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα να βοηθήσουν στην ελάττωση της πίεσης στα νοσοκομεία του Λονδίνου, τα οποία έχουν «λυγίσει» από την υπερμετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του φονικού ιού.

Θυμίζουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε χθες 1.820 απώλειες, που είναι και οι περισσότεροι θάνατοι που καταγράφονται σε ένα και μόνο 24ωρο από την αρχή της πανδημίας, με το σύνολο των θυμάτων να είναι ένα βήμα πιο κοντά στις 100.000. Παράλληλα, εντοπίστηκαν ακόμη 38.905 κρούσματα κορωνοϊού.

*πηγή φωτό: The Guardian

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ