Στρατιωτικός δεν άντεξε άλλο στη Βόρειο Κορέα και…πέρασε τα σύνορα!

Must Read

Ένας άνδρας από τη Βόρεια Κορέα συνελήφθη από τις αρχές της Νότιας Κορέας αφού πέρασε — γεγονός αρκετά σπάνιο — τα σύνορα των δύο χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Ο άνδρας διέβη τη στρατιωτική γραμμή οροθεσίας στο κεντρικό τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο αργά το βράδυ της Τετάρτης, πριν εντοπιστεί από θερμικές κάμερες, ανέφερε το επιτελείο, αποφεύγοντας να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητά του ή να διευκρινίσει εάν αυτομόλησε.

Η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν είναι, αντίθετα με ό,τι θα πίστευε κανείς ακούγοντας την ονομασία της, μια από τις πιο αυστηρά φυλασσόμενες και πιο βαριά οχυρωμένες στον πλανήτη.

Συνολικά, από το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-1953), έχουν προσχωρήσει στη Νότια Κορέα πάνω από 30.000 Βορειοκορεάτες, τουλάχιστον κατά τα επίσημα στοιχεία της Σεούλ. Ωστόσο, οι αυτομολήσεις μέσω της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης είναι μάλλον σπάνιες: η μεγάλη πλειονότητα εξ όσων αποσκιρτούν προτιμά να εγκαταλείπει τη χώρα μέσω των συνόρων με την Κίνα, που χαρακτηρίζονται πορώδη, πριν πάει στη Νότια Κορέα μέσω κάποιας τρίτης χώρας.

Ο βορειοκορεάτης στρατιωτικός συνελήφθη «όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες» κι ανακρίνεται, κατά το επιτελείο. Δεν παρατηρήθηκε «ουδεμία ιδιαίτερη κινητοποίηση των βορειοκορεατικών στρατευμάτων στην άλλη πλευρά των συνόρων», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This