Oι ΗΠΑ απειλούν με… κινέζικες κυρώσεις τους Τούρκους για τους S-400

Must Read

Το παράδειγμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Κίνα υπενθυμίζουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, για να μη νομίζει ότι επειδή οι κυρώσεις αργούν, δεν θα επιβληθούν καθόλου. Στην περίπτωση του ασιατικού κράτους, η ενεργοποίηση των κυρώσεων έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του ρωσικού συστήματος.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός, η ενεργοποίηση των S-400 από την Τουρκία θα υπονομεύσει «περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή».

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ουάσινγκτον στην επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Στην ερώτηση για το αν «έχει αλλάξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του», ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κίνας, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενεργοποίηση των κυρώσεων έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης των S-400.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραλαβή των συστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Κίνας βάσει του CAATSA λίγους μήνες μετά την απόκτηση των S-400. Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This