Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Πως καταστρέφονται χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Moderna; Απλό, βγάζεις τον καταψύκτη από την πρίζα

Το συνεργείο καθαρισμού δεν ήταν πολύ προσεκτικό και ο συναγερμός δεν λειτούργησε

Σχεδόν 2.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Moderna καταστράφηκαν, αφού συνεργείο καθαρισμού σε εγκατάσταση στη Βοστώνη αποσυνέδεσε κατά λάθος τον καταψύκτη στον οποίο ήταν αποθηκευμένες.

«Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, το προσωπικό της VA Boston Pharmacy ανακάλυψε ότι ένας καταψύκτης στο ιατρικό κέντρο στην Jamaica Plain της Βοστώνης αποσυνδέθηκε. Ως αποτέλεσμα, εκτέθηκαν 1.900 δόσεις του εμβολίου Moderna Covid-19 που είχαν αποθηκευτεί στον καταψύκτη», δήλωσε ο Kyle Toto, ειδικός δημοσίων σχέσεων του VA Boston Healthcare System (όμιλος νοσοκομείων).

Οι δόσεις του εμβολίου Moderna φθάνουν στις καθορισμένες εγκαταστάσεις τους κατεψυγμένες μεταξύ -13 και 5 βαθμών Φαρενάιτ, σύμφωνα με το CDC. Στη συνέχεια μπορούν να διατηρηθούν κατεψυγμένα ή να αποθηκευτούν σε ψυγείο μεταξύ 36 και 46 βαθμών Φαρενάιτ, έως και 30 ημέρες πριν τρυπηθούν τα φιαλίδια.

Ο Toto είπε ότι ο καταψύκτης στην εγκατάσταση της Βοστώνης «βρισκόταν σε ασφαλή τοποθεσία και είχε εγκαταστημένο σύστημα συναγερμού. Η πρίζα βρέθηκε αποσυνδεδεμένη αφού προφανώς βγήκε κατά λάθος κατά τον καθαρισμό».

Είπε ακόμα ότι διερευνούν γιατί συνέβη το συμβάν και γιατί το σύστημα συναγερμού δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ