Τρεις άνδρες με…γερό πορτοφόλι οι πρώτοι διαστημικοί τουρίστες που θα πληρώσουν 55.000.000 δολάρια έκαστος για το πολυπόθητο ταξίδι

Must Read

Τρεις άνδρες που δεν διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα είναι οι πρώτοι διαστημικοί «τουρίστες» που θα κατακλύσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για οκτώ μέρες έχοντας φύγει από αμερικανικό έδαφος, πληρώνοντας έκαστος το εισιτήριο των 55.000.000 δολαρίων. 

Ο 71χρονος Λάρι Κόνορ, μεγαλοστέλεχος εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα με έδρα το Οχάιο, ο 63χρονος Εϊταν Στίμπε, επιχειρηματίας και πρώην πιλότος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, και ο 51χρονος Μαρκ Πάθι, μεγαλοστέλεχος καναδικής εταιρείας επενδύσεων, την επόμενη χρονιά θα απογειωθούν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι με το SpaceX Dragon για το συναρπαστικό αυτό ταξίδι, όπως ανακοίνωσε προχθες η ίδια η εταιρεία.

Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Μάικλ Λόπεζ Αλεγκρία, πρώην αστροναύτης της ΝΑSΑ που έχει ταξιδέψει στο Διάστημα τέσσερις φορές και τώρα είναι αντιπρόεδρος της Axiom Space, της εταιρείας με έδρα το Χιούστον που οργανώνει το διαστημικό ταξίδι τους. Ο Λόπεζ Αλεγκρία θα επιβλέψει την εκπαίδευση των πρώτων τουριστών του Διαστήματος και θα είναι ο διοικητής της αποστολής.

Σχεδιάζονται δύο τέτοιες πτήσεις κάθε χρόνο

Η εταιρεία φιλοδοξεί να κάνει το Διάστημα πιο προσπελάσιμο σε λάτρεις του ταξιδιού με πολλά χρήματα, διοργανώνοντας δύο τέτοιες πτήσεις κάθε χρόνο, ενώ σχεδιάζει και δικό της διαστημικό σταθμό που η ΝΑSΑ ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει τον δικό της που βρίσκεται στο Διάστημα ήδη 22 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα, κάποιοι πλούσιοι ιδιώτες έχουν ταξιδέψει εκεί αλλά πάντα με τον ρωσικό Σογιούζ, αφού η ΝΑSΑ απαγόρευε τέτοιες πτήσεις από το αμερικανικό έδαφος. Το 2019 η αμερικανική διαστημική υπηρεσία άλλαξε τη στάση της, προφανώς εστιάζοντας στην εμπορική διάσταση του πράγματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This