Ιδιοφυΐα ετών… 3 (!) με IQ 145 έγινε μέλος του διεθνούς οργανισμού Mensa

Must Read

Πιτσιρίκα από την Βρετανία που έμαθε το αλφάβητο από 14 μηνών, έγινε μέλος της λέσχης Mensa, χάρη στην ευφυΐα της, η οποία είναι ελάχιστα πιο μικρή από αυτή του Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Ο διεθνής οργανισμός Mensa δέχεται άτομα που ανήκουν στη διανοητική ελίτ του 2% του παγκόσμιου πληθυσμού με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Η Ντάγιαλ Καούρ από το Γκρέιτ Μπαρ στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας έχει IQ 145 και, όπως δήλωσε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο πατέρας της Σαρμπ Σινγκχ, έμαθε το αλφάβητο σε ηλικία 14 μηνών!

Πέρυσι η τριών ετών τότε Ντάγιαλ πέρασε με επιτυχία το εισαγωγικό τεστ της Mensa και έγινε μέλος της. «Μπορούσα να κάνω κανονική συζήτηση μαζί της από όταν ήταν δύο ετών» είπε ο πατέρας της, προσθέτοντας ότι «οι κοινωνικές δεξιότητές της και η αίσθηση του χιούμορ της κόρης του ήταν το ίδιο εκπληκτικά με την εξυπνάδα και το IQ της».

Από την πλευρά της, η μητέρα της, Ράτζβιντερ, αποκάλυψε ότι στην Ντάγιαλ αρέσουν τα βιβλία για το διάστημα. «Μου λέει συνεχώς πράγματα, που για να τα καταλάβω πρέπει να τα ψάξω στο Google» λέει, σημειώνοντας ότι η μικρή δεν βλέπει κινούμενα σχέδια, ενώ προτιμάει την παρέα εφήβων, παρά συνομηλίκων της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This