Τρίτη 15/6/2021

Ψυχολόγος στην Νέα Ζηλανδία συμμετείχε σε σεξουαλικές συνεδρίες και ενθάρρυνε την ασθενή του να κάνουν τρίο!

Μέχρι και….τρίο ζήτησε από μία ασθενή του ένας ψυχολόγος στην Νέα Ζηλανδία, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε «θεραπευτικές» σεξουαλικές συνεδρίες στα σπίτια των ανθρώπων που ζητούσαν τις…υπηρεσίες του.

Ο Πολ Τζόζεφ, γνωστός και ως Παόρα Τζόζεφ, εμφανίστηκε στην επιτροπή δεοντολογίας των ψυχολόγων της Νέας Ζηλανδίας κατηγορούμενος ότι διέπραξε «σεξουαλικό παράπτωμα σε μία ή περισσότερες θεραπευτικές συνεδρίες με μια πελάτισσά του», με συνέπεια να του αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Ζήτησε από την ασθενή του να πείσει την συγκάτοικό της να συμμετέχει στο τρίο

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Τζόζεφ επισκεπτόταν τη γυναίκα στο σπίτι της και κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων συνεδριών, «ξάπλωνε γυμνός δίπλα της» και έκανε σεξ μαζί της. Φέρεται δε ότι της ζήτησε να πείσει τη συγκάτοικό της να λάβει μέρος στη «συνεδρία» και να κάνουν όλοι μαζί σεξ.

Σύμφωνα με την επιτροπή Health Practitioners Disciplinary Tribunal, τα σεξουαλικά
παραπτώματα, τα οποία ο ψυχολόγος αρνείται ότι διέπραξε, συνέβησαν την περίοδο 2004- 2005. Η επιτροπή επισήμανε ότι ο Τζόζεφ εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που κατείχε έναντι της γυναίκας, η οποία ήταν «ευάλωτη» εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, και «ενθάρρυνε και είχε σεξουαλικές επαφές μαζί της».

Αφού έκρινε ότι η στάση του Τζόζεφ ήταν «ανήθικη και παραβίαζε τη δεοντολογία», η επιτροπή ακύρωσε την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Εχει δικαίωμα να καταθέσει αίτημα για νέα άδεια έπειτα από δύο χρόνια, υπό πολύ αυστηρούς όρους. Κλήθηκε δε να πληρώσει 52.650 ευρώ για τα έξοδα διερεύνησης της υπόθεσής του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ