Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Τα $3.900.000.000 αναμένεται να αγγίξουν οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνολογία το 2021

Όσο συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση, τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες για tablets και φορητούς υπολογιστές

Kατά 6,2% εκτιμάται ότι θα διευρυνθούν οι δαπάνες για την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021, με τους αναλυτές να υπολογίζουν ότι θα αγγίξουν τα $3,9 τρισ.! 

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, οι δαπάνες για την τεχνολογία υποχώρησαν κατά 3,2% έναντι του 2019. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η αρνητική επίδοση θα ανατραπεί φέτος, υποκινούμενη από την άνευ προηγουμένου ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε σχετική ανάλυσή της, η Gartner προβλέπει ότι το 2021 θα είναι έτος εξισορρόπησης για την παγκόσμια αγορά πληροφορικής, καθώς η διεθνής οικονομία θα επιστρέφει σταδιακά σε ένα πιο στέρεο περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι -σύμφωνα τουλάχιστον με το report της Gartner- όλα τα επιμέρους τμήματα δαπανών για την τεχνολογία θα επιστρέψουν σε θετικό έδαφος το 2021.

Το επιχειρηματικό λογισμικό θα είναι η κατηγορία της αγοράς με την ισχυρότερη ανάκαμψη κατά το τρέχον έτος, με την αξία του να αυξάνεται κατά 8,8% έναντι του περασμένου έτους, φτάνοντας τα $506 δισ. Να σημειωθεί ότι η αξία των πωλήσεων επιχειρηματικού λογισμικού υποχώρησε το περασμένο έτος κατά 2,4%. Οδηγός της ανάπτυξης για την κατηγορία του επιχειρηματικού λογισμικού θα είναι -κατά κύριο λόγο- η εξ αποστάσεως εργασία. Μάλιστα, η αγορά του business software θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και το 2022, με την αξία της να διευρύνεται εκ νέου κατά 10,2%

Σε διαρκή άνοδο η αγορά συσκευών

Το τμήμα συσκευών θα έχει τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2021, με την αξία των πωλήσεων να αυξάνεται κατά 8% και να φτάνει τα $705,4 δισ. Η αξία της αγοράς συσκευών θα αυξηθεί εκ νέου και το 2022, αν και σε χαμηλά μονοψήφιο ποσοστό της τάξης του 1,3%. Υπάρχει ένας συνδυασμός παραγόντων, που ωθούν την αγορά συσκευών σε υψηλότερο επίπεδο. Καθώς συνεχίζεται η απομακρυσμένη εκπαίδευση, αυξάνονται οι ανάγκες για tablets και φορητούς υπολογιστές.

Στο μεταξύ και η συνεχιζόμενη εξ αποστάσεως εργασία δημιουργεί αυξημένη ζήτηση για συσκευές απ’ όσους απασχολούνται σε καθεστώς τηλεργασίας. Η Gartner προβλέπει ότι οι παγκόσμιες δαπάνες ΙΤ, που σχετίζονται με την εξ αποστάσεως εργασία, θα ανέλθουν σε $332,9 δισ. το 2021, αυξημένες κατά 4,9%. «Η ψηφιακή επιχείρηση αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη τεχνολογική τάση στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021 με τομείς, όπως το cloud computing, τις βασικές επιχειρηματικές εφαρμογές, την ασφάλεια και την εμπειρία των πελατών, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», σημειώνουν οι αναλυτές.

Ανοδικά θα κινηθεί το 2021 και η αγορά των Data Centers Systems με την αξία της να αυξάνεται κατά 6,2%, υπερβαίνοντας τα $228 δισ. Θετικό θα είναι το πρόσημο και στον κλάδο του ΙΤ Services με τις σχετικές δαπάνες να αυξάνονται κατά 6% το 2021 και να ξεπερνούν το $1,072 τρισ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ