ΗΠΑ: «Στη φόρα» τα προσωπικά δεδομένα 2.300.000 χρηστών από site γνωριμιών! 

Οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν το τρωτό σημείο στις τράπεζες δεδομένων της εταιρίας

Must Read

Επίθεση από χάκερ σε μεγάλο site γνωριμιών έβγαλε στη φόρα τα πραγματικά ονόματα των χρηστών, λεπτομέρειες για τα σωματικά τους χαρακτηριστικά, τις ερωτικές τους προτιμήσεις, τα προφίλ τους στο Facebook και άλλες πολύ ευαίσθητες πληροφορίες 2.300.000 ανθρώπων!

Οι πληροφορίες αυτές για τους χρήστες του αμερικανικού site MeetMindful δημοσιοποιήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ZDNet. Όπως επισημαίνεται, είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι με αυτή την επίθεση πια οποιοσδήποτε μπορεί να φτάσει στις πραγματικές ταυτότητες των χρηστών του site που ιδρύθηκε το 2014, εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο εκβιασμού.

Σε ανακοίνωσή του το MeetMindful επιβεβαίωσε ότι αυτή η επίθεση αφορούσε μια λίστα με πληροφορίες χρηστών που δεν ήταν ενημερωμένη με τα τελευταία τους στοιχεία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν περιλάμβανε τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με άλλους χρήστες ή λεπτομέρειες για τις πιστωτικές τους κάρτες. «Λυπούμαστε πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο», ανέφερε στο blog του ο ιδρυτής του site, Κιθ Γκρούεν.

Οι χρήστες καλούνται να αλλάξουν κωδικούς ασφαλείας

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, με τους χάκερ να εκμεταλλεύονται ένα τρωτό σημείο στις τράπεζες δεδομένων της εταιρίας, στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Το κενό ασφαλείας, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, έχει, έκτοτε, «θωρακιστεί», με τον Γκρούεν να προσθέτει ότι η εταιρία έχει μπει στη διαδικασία να επικοινωνήσει με τους χρήστες των οποίων τα προσωπικά δεδομένα έχουν εκτεθεί και κάλεσε όλους τους χρήστες του site να αλλάξουν κωδικούς ασφαλείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This