Τετάρτη 4/8/2021

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις και μισθοί «πείνας» για τις cheerleaders του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και την άποψη των φιλάθλων

Μπορεί να διατηρούν τον ενθουσιασμό των φιλάθλων κατά την διάρκεια των ημιχρόνων και να λικνίζονται όλο χαρά στους ήχους των τραγουδιών, ωστόσο, οι μαζορέτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) έχουν επιλέξει ένα επάγγελμα, που δεν έχει κανέναν κοινό με όσα περίμεναν να συναντήσουν.

38e2aaa0 4eb8 11eb b5ff b34a75fecd71

Νέο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «A Woman’s Work», αποκαλύπτει τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τα πειράγματα και τον εξαιρετικά χαμηλό μισθό που παίρνουν οι cheerleaders αλλά και τη μάχη τους να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα.

Μία από τις περιπτώσεις που παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ είναι αυτή της Λέιζι Θίμποντο – Φίλντς, η οποία μπήκε στις Raiderettes του Οκλαντ το 2013 και ακολουθούσε κατά γράμμα τους όρους του συμβολαίου της, που ανέφερε ότι, αν έπαιρνε πάνω από δύο κιλά ,θα έμενε στον πάγκο χωρίς πληρωμή. Αν αργούσε σε μια εμφάνιση ή αν δεν έφερνε τα κατάλληλα αξεσουάρ, θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο από 10 έως 125 δολάρια. Βέβαια, για να διατηρεί το στιλ που της επιβαλλόταν, αυτό της ηθοποιού Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, έπρεπε να βάζει από την τσέπη της τα έξοδα για κομμωτήρια, νυχάδικα και ότι άλλο απαιτούσε η περίσταση.

24 25 1 1

Σε ό,τι αφορά στην πληρωμή, μέσα σε εννέα μήνες, όσο κράτησε δηλαδή η σεζόν, πληρώθηκε μόνο μία φορά, με το ποσό των 1. 250 δολαρίων. Αυτό την ώθησε να γίνει η πρώτη στην ιστορία των 53 ετών των Raiderettes που ζήτησε παραπάνω χρήματα. Με αγωγή που κατέθεσε στο 2014 σε βάρος της ομάδας έκανε λόγο για άδικες εργασιακές πρακτικές και κλοπή μισθού! Αυτή η αγωγή άνοιξε τα στόματα σε πολλές μαζορέτες του NFL και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, και δημιούργησε ένα τεράστιο κίνημα, που δυστυχώς δεν βρήκε την στήριξη που περίμενε από τους θεατές των αγώνων, που κάθονται και τις απολαμβάνουν αποχαυνωμένοι.

«Κανείς δεν νοιάζεται γι’ αυτές» και «το μόνο που κάνουν είναι να κουνιούνται για τους μεθυσμένους» είναι μερικές από τις απόψεις που επικρατούν. Όσο για τις γυναίκες φιλάθλους, αυτές είτε δεν μιλάνε είτε λένε ότι είναι κακά πρότυπα…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ