Γάλλος ιστορικός λέει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία, αλλά… εκτοπισμός!

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία τους... μετεγκατέστησε για λόγους εθνικής ασφάλειας, λέει ο Γάλλος!

Must Read

Μια εντελώς εξωφρενική άποψη διατύπωσε ο Γάλλος ιστορικός Maxime Gauin, ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων από την Τουρκία, καθώς, όπως είπε, δεν υπήρχαν… συστηματικές σφαγές και τουλάχιστον 350.000 Οθωμανοί Αρμένιοι εξαιρέθηκαν του εκτοπισμού.

Σε συνέντευξή του στο Τουρκικό-Αμερικανικό Ίδρυμα Ασφαλείας (TASFO) με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Gauin είπε ότι εξέτασε πολλά ιστορικά έγγραφα σχετικά με το «περιστατικό», τονίζοντας ότι «τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να θεωρηθούν υπόθεση γενοκτονίας όπως ισχυρίστηκε η Αρμενία».

«Ο εκτοπισμός βασίστηκε σε μια ορθολογική αντίληψη της εθνικής ασφάλειας και τουλάχιστον 350.000 Οθωμανοί Αρμένιοι, πιθανώς έως 500.000, συμπεριλαμβανομένων μελών του Κοινοβουλίου, δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών υψηλού επιπέδου, εξαιρέθηκαν από την απέλαση, γεγονός που αποδεικνύει ότι η υπόθεση δεν ήταν γενοκτονία», υποστήριξε ο Γάλλος.

Πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε συστηματική σφαγή, καθώς υπήρχαν σαφείς εντολές από την οθωμανική κυβέρνηση σχετικά με την προστασία των Αρμενίων», σημειώνοντας ότι τα άτομα που διέπραξαν εγκληματικές πράξεις μεταξύ του 1915 και του 1917 τιμωρήθηκαν!

«Το 1915, η Οθωμανική Αυτοκρατορία μετεγκατέστησε Αρμένιους στην ανατολική Ανατολία μετά από εξεγέρσεις όταν ορισμένοι τάχθηκαν με την εισβολή των Ρώσων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα κάποια θύματα μεταξύ των Αρμενίων», είπε ακόμα ο Gauin.

Και συνέχισε: «Το Ερεβάν απαίτησε συγγνώμη και αποζημίωση, ενώ η Τουρκία αντέκρουσε επίσημα τους αρμενικούς ισχυρισμούς για τα περιστατικά λέγοντας ότι παρόλο που Αρμένιοι πέθαναν κατά τη μετεγκατάσταση, πολλοί Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από αρμενικές συμμορίες στην Ανατολία».

Ο Γάλλος ιστορικός σχολίασε ότι ξεκίνησε την έρευνά του για τα γεγονότα του 1915 το 2006-2007 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή μεταξύ 2011-2019, ενώ επέκρινε και τη στάση της Γαλλίας, περιγράφοντας την κοινοβουλευτική έκθεση που δικαιολογεί την αναγνώριση της γενοκτονίας ως «φρικτή». Πρόσθεσε ότι «είναι υποκρισία να αγνοούμε τις απώλειες μουσουλμάνων ενώ μιλάμε για θύματα Αρμένιους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This