Η τεχνητή νοημοσύνη «όπλο» στα χέρια των εγκληματιών

Must Read

Tην εξέλιξη των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες προκαλεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας, σύμφωνα με νέα έκθεση της Europol.

Κάποια από τα αναδυόμενα τεχνολογικά επιτεύγματα, στα οποία περιλαμβάνονται η τεχνητή νοημοσύνη, τα δίκτυα 5G κλπ., δεν παρέχουν ευκολίες μόνο στους χρήστες αλλά και στους επίδοξους εγκληματίες που ψάχνουν συνεχώς για νέους τρόπους να δρουν ανενόχλητοι.

Το πρόβλημα προέρχεται από το γεγονός ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο εφαρμογής, που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσο είναι ασφαλείς ή ευάλωτες, ποια ακριβώς είναι τα τρωτά τους σημεία και που χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή μας. Ωστόσο, όπως αναφέρει και η Europol, είναι μια ευκαιρία για τις αρχές να εξελιχθούν στην αντιμετώπιση πιθανών απειλών.

Ανάπτυξη νομοθετικών πλαισίων

Η έκθεση της Europol έχει σκοπό να γνωστοποιήσει τις επικείμενες απειλές που σχετίζονται με τις νέες αυτές τεχνολογίες και να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές να αναπτυχθούν έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις πιθανές απειλές. Επίσης, επισημαίνει την σημασία ανάπτυξης σχετικών νομοθετικών πλαισίων. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η Europol συνιστά στις αρχές να επενδύσουν πάνω στην γνώση και την ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, για να μπορέσουν να έχουν μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This