Τετάρτη 4/8/2021

Μόνιμα πλαστογράφοι οι Σκοπιανοί – Προσπάθησαν να εξαπατήσουν την UNESCO!

Με στοιχεία «μαϊμού» θέλησαν να εντάξουν βυζαντινή εκκλησία στη λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς!

Μόνιμη έφεση στην παραποίηση της ιστορίας έχουν οι Σκοπιανοί. Εκτός από την παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας και την αρπαγή (με τις ευλογίες κυβερνητικών κομμάτων της χώρας μας, δυστυχώς!) του ονόματός της, προσπάθησαν να εξαπατήσουν και την UNESCO.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου -κοντά στις Πρέσπες- που χρονολογείται περίπου τον 12ο αιώνα. Οι Σκοπιανοί θέλησαν να την εντάξουν στη λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Και θεώρησαν απολύτως φυσιολογικό να στείλουν πλαστά στοιχεία!

Το θέμα αποκαλύφθηκε και όπως γράφει το «expres.mk» με τίτλο: «Σκάνδαλο. Πλαστές βεβαιώσεις στην UNESCO. Πληροφορίες που προέρχονται από αρκετούς Ευρωπαίους και Βαλκάνιους εμπειρογνώμονες που συνεργάζονται με τα όργανα της UNESCO στο Παρίσι, θέτουν το ερώτημα πώς είναι δυνατόν κάποιος από τη χώρα μας να προσπαθεί να κοροϊδέψει τη γραμματεία και τους εμπειρογνώμονες του οργανισμού υποβάλλοντας ψευδείς πληροφορίες σχετικά μ’ ένα υποψήφιο μνημείο, προς ένταξη στη λίστα της παγκόσμιας προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το υπουργείο Πολιτισμού του γειτονικού κρατιδίου έστειλε έστειλε ψευδή στοιχεία, για να ενισχύσει την υποψηφιότητα, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση της UNESCO. «Πρόκειται για ερασιτεχνισμό του χαμηλότερου είδους που προκαλεί μεγάλη ντροπή στη χώρα» σχολιάζει το δημοσίευμα.

Υψηλόβαθμοι της κυβέρνησης μάλιστα ζήτησαν από τα ΜΜΕ να διατηρήσουν χαμηλούς τους τόνους για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα παραποιημένα στοιχεία από γειτονικές χώρες -δηλαδή την Ελλάδα και την Βουλγαρία– και ξεκινήσουν συζητήσεις με στόχο ν’ αποδείξουν πως τα Σκόπια παραποιούν την ιστορία.

Βέβαια εμείς δεν περιμέναμε την εξαπάτηση της UNESCO, τα ζούμε δεκαετίες τώρα. Καιρός όμως να τα δουν και όσοι μας πίεζαν… να τα βρούμε με τους πλαστογράφους!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ