Τετάρτη 4/8/2021

Πονηρούληδες… Συμπαραγωγή του Sputniκ V θέλουν τώρα οι Γερμανοί!

Μια ακόμη απόδειξη της αποτυχημένης προσέγγισης της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις των εμβολίων

Τι και αν στην αρχή επέμεναν να γυρνούν την πλάτη στη ρωσική εκδοχή του εμβολίου κατά του Covid-19;

Ευρισκόμενοι ενώπιον των προβλημάτων που δημιουργούν οι καθυστερήσεις και οι ελλείψεις εμβολίων -και- στην οικονομία, οι πονηροί Γερμανοί όχι απλώς αντιμετωπίζουν θετικά το Sputnik V, αλλά λέγεται ότι ήδη εξετάστηκε, στο πλαίσιο «εμπιστευτικών» συζητήσεων, να μείνει ορθάνοιχτο ένα παράθυρο συνεργασίας, με σκοπό η γερμανική φαρμακευτική εταιρία IDT Biologika να αναλάβει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στη Γερμανία!

Αν και βασική προϋπόθεση παραμένει η έγκριση του ρωσικού εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον ΕΜΑ, χθες η Deutsche Welle μετέδιδε ότι η έλλειψη εμβολίων φαίνεται πως οδηγεί τη διεθνή κοινότητα στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών ψυχροπολεμικού τύπου.

Μετά την κάμψη των πρώτων ενδοιασμών από την πλευρά της Ε.Ε. και την εκπεφρασμένη διά της καγκελαρίου ετοιμότητα της Γερμανίας να συμπεριλάβει στο εμβολιαστικό πρόγραμμά της κάθε εμβόλιο που πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για συμπράξεις στην παρασκευή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Κατόπιν όλων αυτών, λοιπόν, υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία της Ρωσίας με γερμανική φαρμακευτική εταιρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Υγείας, «η ρωσική φαρμακευτική εταιρία του Sputnik V ενδιαφέρεται για έναν εταίρο, με τον οποίο θα συνεργαστεί για πιθανή κοινή παραγωγή. Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε επαφή με τη φαρμακευτική εταιρία με έδρα την πόλη Ντεσάου».

Κατά τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, τα δεδομένα της μελέτης είναι ενθαρρυντικά, αλλά θα πρέπει πρώτα να κατατεθούν στις υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ