«Persona non grata» Αλβανός διπλωμάτης για τη Μόσχα

Απάντηση στην απόφαση της Αλβανίας να απελάσει τον πρώτο γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα

Must Read

Η Ρωσία κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) τον πρώτο γραμματέα της αλβανικής πρεσβείας στην Μόσχα Ιονίντου Ντρόγκου ως απάντηση σε ανάλογη απόφαση της αλβανική κυβέρνησης, δίνοντας του διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η εν λόγω απόφαση εκ μέρους της ρωσικής πλευράς ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Αλβανίας να απελάσει από την χώρα με ένα εντελώς «κατασκευασμένο πρόσχημα» τον πρώτο γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα θεωρεί την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη ως απόπειρα της Αλβανίας να κερδίσει πόντους και την υποστήριξη των αντιρωσικών δυνάμεων στην Δύση, υπό το φως της προεκλογικής εκστρατείας που άρχισε στην χώρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, όπως είχε ανακοινώσει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel στις 21 Ιανουαρίου, απελάθηκε, επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This