Γιατί θέλει να «στοκάρει» εμβόλια η Γερμανία;

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ θα ξοδέψει επιπλέον 6,22 δισ. ευρώ για την αγορά περισσότερων εμβολίων σύμφωνα με το Reuters

Must Read

Έντονο προβληματισμό και εύλογες απορίες προκαλεί η πρόθεση της Γερμανίας να δαπανήσει φέτος σχεδόν 9 δισ. ευρώ για να αγοράσει έως 635.100.000 εμβόλια κατά της Covid-19, στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μονομερών εθνικών συμφωνιών.

Σχεδιασμός που περιλαμβάνεται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αποκάλυψε χθες το Reuters και προκαλεί ερωτήματα για το τι προτίθεται να κάνει τόσα εμβόλια η Γερμανία, αλλά και αν με τη στάση της στερεί από άλλες χώρες το πολύτιμο υγειονομικό όπλο.

Η υφυπουργός Οικονομικών Μπετίνα Χάγκεντορν καλεί με επιστολή της τους βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στο αίτημα του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν για επιπλέον 6,22 δισ. ευρώ για την αγορά περισσότερων εμβολίων, σύμφωνα με το έγγραφο. Αυτό το ποσό είναι επιπλέον των 2,66 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό για το 2021 για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19.

«Ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων απαιτείται ώστε η Γερμανία να έχει αποτελεσματικά εμβόλια και αρκετές δόσεις, στην περίπτωση που δεν θα εγκριθούν όλα τα εμβόλια» αναφέρει η Χάγκεντορν στους βουλευτές στην επιστολή της.

Η Άγκελα Μέρκελ εν τω μεταξύ, αναμένεται να εισηγηθεί την παράταση του lockdown στη Γερμανία έως την 1η Μαρτίου. Η Γερμανίδα καγκελάριος τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, κάτι που βρίσκει αντίθετους αρκετούς Χριστιανοδημοκράτες. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ προειδοποιεί ότι τα παιδιά κινδυνεύουν από κατάθλιψη και κοινωνική απομόνωση εξαιτίας του lockdown και ζητεί την επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This