Τετάρτη 28/7/2021

Γαλλίδα βιάστηκε από 20 πυροσβέστες όταν εκείνη ήταν 13 ετών

Την κακοποιούσαν σεξουαλικά μέχρι τα 15 της!

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με την υπόθεση «Ζιλί», στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται μια νεαρή γυναίκα, η οποία από τα 13 έως τα 15 της έπεσε θύμα επανειλημμένων βιασμών με δράστες 20 πυροσβέστες.

H υπόθεση εξετάζεται αυτήν την εβδομάδα στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Πολλές οργανώσεις υπέρ των θυμάτων κακοποίησης ελπίζουν ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή της γαλλικής νομοθεσίας, ώστε να κατοχυρώνεται -όπως και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.- η ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης.

Η «Ζιλί» ισχυρίζεται ότι η τραυματική περιπέτειά της άρχισε το 2008, όταν ήταν 13 ετών. Εκείνη τη χρονιά γνώρισε τον Πιερ, έναν πυροσβέστη, ο οποίος τη βοήθησε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης άγχους. Ο Πιερ, που υπηρετούσε στον πυροσβεστικό σταθμό Μπουρ-λα-Ρεν ενός προαστίου του Παρισιού, βρήκε το τηλέφωνο της έφηβης από τον ιατρικό της φάκελο και την αποπλάνησε.

Οι δικηγόροι της κοπέλας θα υποστηρίξουν στο γαλλικό ακυρωτικό δικαστήριο ότι και οι 20 πυροσβέστες που εμπλέκονται στην υπόθεση και υπηρετούν σε διαφορετικούς πυροσβεστικούς σταθμούς πρέπει να αντιμετωπίσουν κατηγορίες βιασμού. Προς το παρόν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μόνο σε τρεις άνδρες, οι οποίες αφορούν σεξουαλικές παραβάσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ