Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα τραβήξει το lockdown η Μέρκελ στη Γερμανία

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα 8.072 νέα κρούσματα και 813 θανάτους, επί συνόλου 62.969 θανάτων.

Must Read

Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει το lockdown μέχρι τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με σχέδιο συμφωνίας των συνομιλιών ανάμεσα στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων μειώνεται, γεγονός που οδηγεί ορισμένους πρωθυπουργούς να πιέζουν για χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης του lockdown, αλλά υπάρχουν ανησυχίες για το αποτέλεσμα που θα έχουν στους δείκτες της επιδημίας τα νέα μολυσματικότερα στελέχη του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ εύθραυστη κατάσταση», δήλωσε στο Spiegel Online ο Βίνφριντ Κρέτσμαν, πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης προερχόμενος από τους Πράσινους. «Βλέπουμε σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, με τι ταχύτητα μπορεί να μεταβληθεί η κατάσταση».

Το σχέδιο συμφωνίας των συνομιλιών που θα αρχίσουν το απόγευμα αναφέρει ότι τα κομμωτήρια μπορούν να ανοίξουν υπό πολύ αυστηρούς όρους από την 1η Μαρτίου. Ωστόσο, τα προβλεπόμενα στο σχέδιο μπορούν να μεταβληθούν.

Η Άγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι οι παιδικοί σταθμοί, τα δημοτικά σχολεία, τα κομμωτήρια και τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν προτεραιότητα όταν θα αποφασισθεί χαλάρωση του lockdown. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ομόσπονδα κράτη μπορούν να αποφασίσουν πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

«Αν οι δείκτες συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά, η ύψιστη προτεραιότητα είναι σαφώς τα μικρότερα παιδιά», δήλωσε ο Βίνφριντ Κρέτσμαν.

Η Μέρκελ έχει και κατά το παρελθόν ξεκαθαρίσει ότι θέλει ο δείκτης του επιπολασμού να φθάσει στα 50 κρούσματα ανά 100.000 άτομα σε 7ήμερη βάση για την έναρξη χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Αυτή την στιγμή ο δείκτης είναι 68, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Robert Koch.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα 8.072 νέα κρούσματα και 813 θανάτους, επί συνόλου 62.969 θανάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This