GPS σώζει ζωές εγκύων στην Αφρική (video)

Must Read

Η Dahabu Adi, μια τεχνικός εργαστηρίου στο νοσοκομείο Kenyas Moyale, δημιούργησε ένα σύστημα εντοπισμού με GPS γυναικών που ζουν ως νομάδες σε αγροτικές περιοχές της Κένυας, προκειμένου να τυγχάνουν της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της κύησής τους και να μην πεθαίνουν κατά τη γέννα αυτές ή τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμά της ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και  παρότι αρχικά συνάντησε την άρνηση των γυναικών να συνεργαστούν, τώρα πια καλύπτει μια μεγάλη περιοχή με χωριά του Moyale.

Οι έγκυες φορούν στο χέρι τους ένα παραδοσιακό βραχιόλι με ενσωματωμένο GPS, καταμετρούνται και ανά πάσα στιγμή μπορούν να εντοπιστούν, ώστε να τους δοθεί η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα στο σημείο όπου βρίσκονται.

Με αυτό τον τρόπο η Dahabu Adi έχει φροντίσει περισσότερες από 268 μητέρες, με αποτέλεσμα να έχει πέσει θεαματικά το ποσοστό των γυναικών που αβοήθητες πεθαίνουν οι ίδιες ή τα μωρά τους κατά τη διάρκεια της κύησης ή της γέννας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This