Τετάρτη 28/7/2021

Ιεράρχης της Γεωργίας καταγγέλλει ενέργειες κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο Πατριαρχείο Γεωργίας, αναφορικά με τις σχέσεις του Πατριαρχείου με το Φανάρι.

  • Aπό την Έφη Ευθυμίου

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Dmanisi and Agarak-Tashiri, Great Britain and Ireland, Ζήνων, εξαπολύει βαριές καταγγελίες κατά του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία, και κατά στελεχών της Γεωργιανής Εκκλησίας.

Σε επιστολή του προς τον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία ΙΙ με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2020, ο Αρχιεπίσκοπος Ζήνων τονίζει πως “η αναφορά των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Γεωργίας στο υπουργείο Εξωτερικών και η πολιτική εντολή του προς την πρεσβεία και το προξενείο της Γεωργίας στην Τουρκία να μην παρίστανται (ο πρέσβης, ο πρόξενος ή κάποιος εκπρόσωπος) στις Θείες Λειτουργίες που τελούνται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θεωρείται ως κήρυξη μυστικού πολέμου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ