Μέσα Μαρτίου παίρνει (μάλλον) ευρωπαϊκή έγκριση και το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Must Read

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διευκρινίζοντας ότι μια απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.

Το εμβόλιο αυτό που είναι μιας δόσης μόνο θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν λάβει το πράσινο φως από τον EMA. «Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V.», ανακοίνωσε σχετικά αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

Οι Ευρωπαίοι ειδικοί «θα μπορούσαν να διατυπώσουν μια γνώμη στα μέσα Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου είναι επαρκώς πλήρη και πειστικά», σύμφωνα με τον EMA.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson υποβλήθηκε σε συνεχή αξιολόγηση από τον ΕΜΑ από την 1η Δεκεμβρίου. Τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση έως σήμερα για τη διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον. Εκατό εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο, εάν το εμβόλιο εγκριθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This