Κουρδιστάν: Εκκενώθηκαν 10 χριστιανικά χωριά λόγω τουρκικών βομβαρδισμών

Must Read

Περίπου 10 χριστιανικά χωριά στη βόρεια περιοχή του Κουρδιστάν έχουν εκκενωθεί λόγω των συχνών και αυξανόμενων τουρκικών βομβιστικών επιθέσεων με στόχο τις θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Το κουρδικό πρακτορείο Rudaw επισκέφθηκε τα χριστιανικά χωριά στην περιοχή και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί, με κλειστά κι εγκαταλελειμμένα σπίτια…

Οι εναπομείναντες κάτοικοι νιώθουν ανήμποροι κι εξαντλημένοι, ενώ θέλουν, οπωσδήποτε, να τελειώνει αυτή η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν χωρίς να το θέλουν.

«Το PKK καλύτερα να επιστρέψει στην Τουρκία, να πολεμήσει ενάντια στον τουρκικό στρατό στην Τουρκία και να εγκαταλείψει την περιοχή του Κουρδιστάν», δήλωσε στο πρακτορείο ένα κάτοικος του χωριού Ντούρι, όπου έχουν ήδη εκκενωθεί 15 από τα 40 σπίτια.

Η Τουρκία, όπως είναι ήδη γνωστό, χαρακτηρίζει τους Κούρδους μαχητές του PKK «τρομοκράτες» και χτυπάει συχνά στόχους εναντίον τους. Η ίδια η κουρδική οργάνωση (PKK) έχει τη βάση της στα βουνά Qandil, στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, πολύ κοντά στα εκκενωμένα χωριά.

Οι μαχητές του PKK κινούνται στις περιοχές, όπου εκκενώθηκαν τα σπίτια, γύρω από την πόλη Amedi στην επαρχία Duhok. Οι περισσότεροι Χριστιανοί εκεί αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Ασσύριοι.

Ο ηγέτης της περιοχής, Sarbast Sabri, αναφέρει πως τα τουρκικά αεροσκάφη «χτυπούν» σε καθημερινή βάση την περιοχή, με ιδιαιτέρως (όπως είναι φυσικό) αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές των πολιτών.

«Οι πολίτες ζουν σε συνεχή πανικό εξαιτίας των τουρκικών βομβαρδισμών και των κινήσεων του PKK στην ευρύτερη περιοχή του Kani Masi», είπε στο «Rudaw».

Οι ίδιοι βρίσκονται συχνά εν μέσω πυρών Τουρκίας και PKK, με αποτέλεσμα να εκκενώνουν τα χωριά τους αναγκαστικά, προκειμένου να αποφύγουν τον πόλεμο.

Η κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) έχει ζητήσει επανειλημμένως από τους μαχητές του PKK να μείνουν μακριά από τις περιοχές που είναι πληθυσμιακά ενεργές, εφόσον έχουν υπάρξει και θάνατοι αμάχων λόγω βομβαρδισμών.

Παράλληλα, η Βαγδάτη έχει ζητήσει από την Τουρκία να τερματίσει τις επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί από το PKK να εγκαταλείψει τις περιοχές αυτές.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2015, οπότε και υπήρξε μια περίοδος εκεχειρίας μεταξύ Τουρκίας και PKK, έχουν σκοτωθεί 4.397 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων Τούρκοι και Κούρδοι στρατιώτες, αλλά και πολίτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του International Crisis Group (ICG).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This