Έκανε πίσω το Βατικανό μετά την κατακραυγή για διάταγμα που επέτρεπε απολύσεις όσων δεν εμβολιαστούν

Η «ελευθερία ατομικής επιλογής» θα γίνει σεβαστή, αναγκάστηκε να διευκρινίσει το Βατικανό μετά τις αντιδράσεις

Must Read

Το Βατικανό προχώρησε σε αποσαφήνιση ενός διατάγματος που υπονοούσε ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους εάν αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού χωρίς νόμιμους λόγους υγείας, μετά από σφοδρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα διάταγμα στις 8 Φεβρουαρίου από τον Καρδινάλιο Giuseppe Bertello, κυβερνήτη της Πόλης του Βατικανού, σημείωνε ότι η λήψη εμβολίου ήταν «η υπεύθυνη επιλογή». Το πρόγραμμα εμβολιασμού στο μικρότερο κράτος του κόσμου ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και ο Πάπας Φραγκίσκος, 84 ετών, ήταν από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο.

Το διάταγμα ανέφερε ότι όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας, μπορεί να τους δοθεί άλλη θέση, πιθανώς όπου θα είχαν επαφή με λιγότερα άτομα, αλλά θα λάμβαναν την ίδια αμοιβή ακόμη και αν η νέα θέση είναι υποδεέστερη της προηγούμενης.

Ωστόσο, το διάταγμα ανέφερε ακόμα, ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς επαρκή λόγο, θα υπόκεινται σε ειδική διάταξη του νόμου του 2011 για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Το άρθρο του νόμου του 2011 αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι που αρνούνται τα «προληπτικά μέτρα» θα μπορούσαν να υποστούν «διάφορους βαθμούς συνεπειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόλυση».

Μετά την είδηση σχετικά με το διάταγμα, πολλοί Ιταλοί «πλημμύρισαν» το Twitter για να το επικρίνουν, με ορισμένους να λένε ότι είναι αντίθετο με τη γενική έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για έλεος.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης, το γραφείο του Καρδινάλιου Bertello εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι «εναλλακτικές λύσεις» θα βρεθούν για όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Σημείωσε ότι η παραπομπή στο άρθρο του νόμου του 2011 που ανέφερε συγκεκριμένα τη δυνατότητα απόλυσης, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως «κύρωση ή τιμωρία» και ότι η «ελευθερία ατομικής επιλογής» θα γίνει σεβαστή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This