Μήνυμα ενότητας από τον Πατριάρχη Σερβίας: Η αποστολή της Εκκλησίας είναι η εδραίωση της ειρήνης

«Ο Χριστός είναι το μέτρο μας, ο υποκινητής μας αλλά και ο καθρέφτης μας, από Αυτόν θα μετρηθούμε»

Must Read

«Αποδέχομαι ότι δεν είμαι άξιος της λατρείας του Θεού στον ιερό και θεϊκό θρόνο του Αγίου Σάββα στον οποίο πρέπει να κάθεται ένας άξιος μεταλαμβάνων της αποστολικής έδρας. Προσεύχομαι στον Θεό και ζητώ από όλους να με υποστηρίξετε στην προσευχή μου […] ότι, ως ο 46ος πατριάρχης και ο 57ος προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, θα διαδεχτώ τους μεγάλους προκάτοχούς μου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου, μετά την ενθρόνισή του, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι.

Όπως δήλωσε ο Πατριάρχης Πορφύριος, «Ομολογώ ότι δεν έχω να καυχηθώ για τίποτα άλλο παρά για τις αδυναμίες μου. Αυτό δεν με γεμίζει με απελπισία, αλλά με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν οι προσευχές όλων μας, και ιδιαίτερα η προσευχή του πνευματικού μου πατέρα, Επίσκοπου Ειρηναίου Μπάτσκα. Θέλω η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία μας να έχει μια πλήρη ζωή και κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός να ζήσει την αληθινή ελευθερία, την εν Χριστώ ελευθερία. Ο Χριστός είναι το μέτρο μας, ο υποκινητής μας αλλά και ο καθρέφτης μας, από Αυτόν θα μετρηθούμε. Ερχόμαστε στην Εκκλησία, για να αγγίξουμε και να λάβουμε τον Σταυρό του Χριστού, αυτό είναι το βασικό καθήκον της Εκκλησίας. Δεν είναι κοινωνικό ή πολιτικό».

Ο Πατριάρχης πρόσθεσε: «Η αποστολή της Εκκλησίας είναι η εδραίωση της ειρήνης. Εάν έχουμε την ειρήνη του Θεού μέσα μας, θα συμφιλιωθούμε με τους συνανθρώπους μας αλλά θα συμφιλιωθούμε και με τους εαυτούς μας. Το πρόγραμμά μου δεν θα περιέχει ούτε στοιχεία σύγχρονης αποξένωσης, ούτε μερικής συμμετοχής στην πολιτική ζωή».

Επίσης, στην πρώτη του πατριαρχική ομιλία, αναφέρθηκε στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια: «Στις προσευχές μου, οι Σέρβοι στο πληγέν Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια θα έχουν προτεραιότητα. Το Κοσσυφοπέδιο είναι μια “διαθήκη” για εμάς και αυτή η “διαθήκη” σχετίζεται με την Καινή Διαθήκη, τα θεμέλια της οποίας αποτελεί η Αγιότητα».

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το Σερβικό μέλος στην Προεδρία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, κ. Μίλοραντ Ντόντικ, η Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, κυρία Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, ο πρίγκιπας Φίλιππος της Γιουγκοσλαβίας με την πριγκίπισσα Ντανίκα και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This