Τεξανή ζητά $100.000.000 αποζημίωση από δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή ο γιος της πέθανε από το κρύο!

Τις κατηγορεί ότι ευθύνονται για το θάνατό του, επειδή έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος

Must Read

Μήνυση κατέθεσε μια γυναίκα στο Τέξας, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, κατηγορώντας τις για εγκληματική αμέλεια, καθώς ο 11χρονος γιός της πέθανε από το κρύο!    

Ο άτυχος Κρίστιαν έχασε τη ζωή του όταν κόπηκε το ρεύμα και η θέρμανση στο τροχόσπιτό τους, στο Κονρόε του Τέξας, κατά τη διάρκεια του κύματος ψύχους της περασμένης εβδομάδας, με τη μάνα του, Μαρία Πινέντα, να καταγγέλλει ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ERCOT και Entergy Corps ευθύνονται για τον θάνατό του, καθώς το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο κρεβάτι όπου κοιμόταν με τον 3χρονο αδελφό του.

Στη μήνυση που κατατέθηκε το Σάββατο αναφέρεται ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενέργειας, μετά το κύμα ψύχους του 2011, να προετοιμάσουν για τον χειμώνα το δίκτυο ενέργειας και πιάστηκαν «απόλυτα απροετοίμαστοι», όταν το δίκτυο κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Εκπροσωπεί επτά οικογένειες που έχασαν δικούς τους

Ο Κρίστιαν πέθανε από το κρύο, «διότι το δίκτυο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και οι πάροχοι ενέργειας έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος», σημειώνεται στο έγγραφο, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Τζέφερσον. Ο δικηγόρος της Πινέντα είπε στο ABC News ότι εκπροσωπεί επτά οικογένειες που έχασαν δικούς τους την επομένη της καταιγίδας και σχεδιάζονται νέες μηνύσεις σε βάρος εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας. Στον Κρίστιαν διεξάγεται νεκροψία νεκροτομή, μετέδωσε το ABC News.

Περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας βρέθηκαν «στο σκοτάδι» και τουλάχιστον 20 πέθαναν, αφότου χιονοθύελλα έπληξε την πολιτεία, βυθίζοντας τον υδράργυρο πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. H ERCOT, συνεταιρισμός υπεύθυνος για το 90% του ηλεκτρικού ρεύματος του Τέξας, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά, ενώ εκπρόσωπος της Entergy, που αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση, αρκέστηκε στο να δηλώσει: «Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ζωών στην κοινότητά μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This