Πόλη «φάντασμα» εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω σε λίμνη της Κίνας! (video)

Must Read

Ένα φυσικό φαινόμενο και όχι το «παραμύθι» κάποιου… φαντασιόπληκτου, κρύβεται πίσω από την εμφάνιση μιας μυστηριώδους «αρχαίας» πόλης πάνω από τα νερά λίμνης στην Κίνα.

Το απόγευμα της Κυριακής 4/8, μετά από μια βροχερή ημέρα, οι κάτοικοι του Χουαϊάν έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν κοίταξαν προς την μεριά της λίμνης Hongze της κινεζικής επαρχίας Τσιανγκσού, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Κίνας.

Επί μισή ώρα, τουλάχιστον, έβλεπαν από μακριά τα κτίρια μια αρχαίας πόλης, διακρίνοντας ξεκάθαρα τα τείχη, τους πύργους και τις οροφές των σπιτιών, καθώς και μια πολύ… μοντέρνα ανεμογεννήτρια!

Πολλοί από αυτούς έσπευσαν να απαθανατίσουν το μυστηριώδες φαινόμενο με τα κινητά τους και τα βίντεο που τράβηξαν έκαναν πολύ γρήγορα το γύρο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την Jiangsu News Broadcast.

Ο Τσεν Κάι, ο οποίος τράβηξε ένα από τα πιο καθαρά βίντεο, δήλωσε στην Modern Express ότι η πόλη «φάντασμα» εμφανίστηκε όταν σταμάτησε η βροχή.

Αυτή η λεπτομέρεια έκανε τους Κινέζους επιστήμονες να δηλώσουν ότι πρόκειται για το γνωστό φυσικό φαινόμενο της οφθαλμαπάτης.

Όπως εξήγησαν, όταν υπάρχει υψηλή υγρασία στην ατμόσφαιρα και παράλληλα οι υψηλότερες μάζες αέρα της ατμόσφαιρας είναι πιο ζεστές από τις κατώτερες (αντίθετα με ότι συμβαίνει κανονικά), δημιουργείται αντικατοπτρισμός μακρινών εικόνων, καθώς οι ακτίνες του φωτός «λυγίζουν» ή διαθλώνται, περνώντας από τον κρύο αέρα στον ζεστό.

Η οφθαλμαπάτη-αντικατοπτρισμός που δημιουργείται, μοιάζει με την αντανάκλαση ενός αντικειμένου στο νερό.

Συνεπώς, οι Κινέζοι ειδικοί πιστεύουν ότι η πόλη-«φάντασμα» που εμφανίστηκε πάνω από τη λίμνη, είναι μια πραγματική πόλη, αλλά σε μακρινή απόσταση.

Πλέον, αναζητούν ποια μπορεί να είναι αυτή η πόλη, ώστε να λύσουν οριστικά το μυστήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This