Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει ο Μητροπολίτης Φιλάρετος για την κατάργηση του «Πατριαρχείου Κιέβου»

Η παύση του πατριαρχείου έγινε με απόφαση του Φιλάρετου, όμως ο ίδιος προσπάθησε αργότερα να την αναιρέσει

Must Read

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δέχθηκε να εξετάσει την καταγγελία του επικεφαλής του λεγόμενου «Πατριαρχείου Κιέβου», Φιλάρετου (Ντενίσενκο), σχετικά την παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα.

Ειδικότερα, μετά την Ενωτική Σύνοδο τον Δεκέμβριο του 2018 το λεγόμενο «Πατριαρχείο Κιέβου» σταμάτησε τη λειτουργία του, καθώς ενώθηκε με την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία που μόλις είχε δημιουργηθεί μετά την παραχώρηση Τόμου Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Παρά το γεγονός ότι η παύση του «Πατριαρχείου Κιέβου» έγινε με απόφαση του Φιλάρετου, αργότερα ο ίδιος προσπάθησε να την αναιρέσει. Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας -τον Μαίου του 2019- ανακοίνωσε ότι το «Πατριαρχείο Κιέβου» έχει και επίσημα καταργηθεί.

Στις 8 Νοεμβρίου 2020, το νομικό τμήμα του πρώην «Πατριαρχείου Κιέβου» κατέθεσε καταγγελία κατά των ουκρανικών αρχών, σχετικά με την κατάργηση λειτουργίας του («Πατριαρχείου Κιέβου») στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στις 9 Φεβρουαρίου φέτος, το Δικαστήριο έστειλε επιστολή στην νομική εκπρόσωπο του «Πατριαρχείου Κιέβου» με την οποία γνωστοποιεί ότι δέχεται να εξετάσει την καταγγελία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This