Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Ανοίγει η εστίαση και σύντομα η νυχτερινή διασκέδαση στη Βουλγαρία

«Έχουμε τα πιο φιλελεύθερα μέτρα» λέει ο Μπορίσοφ

Η Βουλγαρία θα ξανανοίξει τα εστιατόρια από τον Μάρτιο και θα άρει την απαγόρευση λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων από τον Απρίλιο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, ποντάροντας στο πρόγραμμα εμβολιασμού και σε έναν σταθερό αριθμό αναρρώσεων από την νόσο αυτή.

Η Βουλγαρία άρχισε ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού την περασμένη εβδομάδα ελπίζοντας να βελτιώσει τον αργό ρυθμό της διαδικασίας αυτής που την έχει φέρει πίσω σε σχέση με τους εταίρους της στην ΕΕ εν μέσω μεγάλης δυσπιστίας του κόσμου απέναντι στα εμβόλια.

Παρά μια σταδιακή αύξηση στα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα αυτή τον περασμένο μήνα, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι στη χώρα χτίζεται γρήγορα μια ασπίδα κατά του ιού που αιτιολογεί την περαιτέρω άρση των περιορισμών.

Περίπου 150.000 Βούλγαροι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων 17.000 μόνον χθες, Τρίτη, και άλλοι 200.000 έχουν αναρρώσει από την νόσο, σημείωσε ο Μπορίσοφ σε κυβερνητική σύνοδο.

«Τα πιο φιλελεύθερα μέτρα»

«Στην Βουλγαρία, με αυστηρά τηρούμενα μέτρα, τα οποία είναι ταυτοχρόνως τα πιο φιλελεύθερα στην Ευρώπη, έχουμε αποτελέσματα που ειπτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν φυσιολογικά. Οι Βούλγαροι δεν αισθάνονται ότι υπάρχει πανδημία, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία ξανάνοιξε τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης, τα εμπορικά κέντρα και τα γυμναστήρια από τις αρχές του Φεβρουαρίου, αλλά κράτησε κλειστά τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα οποία είχαν σταματήσει να λειτουργούν από τα τέλη Νοεμβρίου, λόγω των φόβων για τα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ορίσει αργότερα αυτήν την εβδομάδα τις ακριβείς συνθήκες για το εκ νέου άνοιγμα των επιχειρήσεων, όσον αφορά τις δυνατότητές τους υποδοχής και τους κανόνες αποστασιοποίησης που θα πρέπει να τηρούνται.

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα 1.800 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, σχεδόν τα μισά από αυτά που κατέγραφε σε 24ωρη βάση τον Νοέμβριο, αλλά περισσότερα από τα περίπου 600 κρούσματα που κατέγραφε σε ένα 24ωρο τον περασμένο μήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ