Ραγδαίες εξελίξεις: Έτοιμος να «κελαηδήσει» ο Αζάρι που παρακολουθούσε (και) την εφημερίδα «δημοκρατία»

Νέα τροπή στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» μέσω του ομοσπονδιακού δικαστηρίου νότιου τομέα της Νέας Υόρκης

Must Read

Κρύος ιδρώτας θα λούσει σύντομα όσους -στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- χρησιμοποίησαν σκοτεινά κυκλώματα για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας συνεργατών της «δημοκρατίας» που ερευνούσαν τον λαβύρινθο της «λίστας Λαγκάρντ». 

Σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νότιου Τομέα της Νέας Υόρκης, στις 10.30 π.μ. τοπική ώρα, διάσκεψη για την πολύκροτη «υπόθεση Αζάρι». Η διάσκεψη, τελικά, αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τον ερχόμενο Απρίλιο, όμως πηγές σχετικές με την υπόθεση από την άλλη μεριά του Ατλαντικού εκτιμούν πως η αναβολή σημαίνει στην πραγματικότητα πως ο Αζάρι συνεργάζεται με τις Αρχές και γι’ αυτόν τον λόγο πραγματοποιούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Ο Αβιραμ Αζάρι είναι ο Ισραηλινός ιδιωτικός ντετέκτιβ ο οποίος συνελήφθη από το FBI τον Αύγουστο του 2019 στον αερολιμένα JFK της Νέας Υόρκης. Του αποδίδονται κακουργηματικές κατηγορίες για συνωμοσία και απάτες κατά του αμερικανικού δημοσίου και ιδιωτών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έκτοτε βρίσκεται προφυλακισμένος στο Metropolitan Correction Center του Μανχάταν.

Θύματα του Αζάρι, σε συνεργασία με εταιρίες σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Ινδία, φέρεται ότι ήταν, πέραν του αμερικανικού δημοσίου, πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς, δικηγόροι στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και τη Γαλλία, δικαστές σε διάφορες χώρες και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η ελληνική πτυχή της υπόθεσης, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» τον Αύγουστο του 2020, αφορά τις υποκλοπές των επικοινωνιών στελεχών και δικηγόρων της εφημερίδας στο Λονδίνο που ασχολούνταν με την αποκάλυψη υποθέσεων δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Στη διάσκεψη του Απριλίου θα συμμετάσχουν ο ομοσπονδιακός δικαστής John G. Koeltl (που φυλάσσει τη δικογραφία «σφραγισμένη» σε χρηματοκιβώτιο λόγω της σπουδαιότητάς της), τρεις εισαγγελείς-κατήγοροι της νότιας περιοχής της Νέας Υόρκης και οι δικηγόροι του Αζάρι.

Ολα δείχνουν ότι ο τελευταίος επανεξετάζει τη στάση του. Σε αντίθεση με την τακτική απόλυτης σιωπής που ακολουθούσε ο Ισραηλινός ιδιωτικός ντετέκτιβ από τον Αύγουστο του 2019, οι δικηγόροι του Αζάρι ζήτησαν, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά φέτος, την αναβολή, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, άλλης διάσκεψης, που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου και τώρα ζήτησαν νέα αναβολή.

Τότε ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι λόγος του αιτήματος αναβολής είναι η ανάγκη προετοιμασίας των ιδίων και του πελάτη τους για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την κατηγορούσα Αρχή. Είχαν δηλώσει, μάλιστα, ότι παραιτούνται από προηγούμενο αίτημά τους, του Φεβρουαρίου 2020, για διεξαγωγή «ταχείας δίκης» που θα προστάτευε τα δικαιώματα του πελάτη τους, περιορίζοντας τον χρόνο προφυλάκισής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», εκτός από τα «ηλεκτρονικά ίχνη» των e-mails του Αζάρι με τους πελάτες και συνεργάτες του σημαντικά στοιχεία προκύπτουν και από δύο συσκευές iPhone που βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας του νότιου τομέα της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This