Απίστευτο! Αλβανοί κακοποιοί οργανώνουν και πωλούν… εγκλήματα μέσω facebook

Must Read

Αλβανοί εγκληματίες χρησιμοποιούν το Facebook, δίνοντας οδηγίες σε παράνομους μετανάστες για την αποφυγή των αντιμεταναστευτικών επιχειρήσεων της βρετανικής αστυνομίας, αλλά και για πολλά άλλα.

Μέσω του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, φέρνουν παράνομα μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οργανώνουν «λευκούς γάμους» και πλαστογραφούν πιστοποιητικά αγγλικής γλώσσας, που χορηγούνται για την κατάκτηση της βρετανικής υπηκοότητας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα “Telegraph”, η σελίδα στην οποία αναρτώνται οι παραπάνω πληροφορίες λέγεται «Αλβανοί στο Λονδίνο» και διαχειριστής της είναι ο καταδικασμένος, Αλβανός ληστής τραπεζών, Φάρι Λέσι. Έχει 123.000 ακόλουθους και αναρτά δημοσίως εγκληματικά σχέδια.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, η σελίδα στο Facebook λειτουργεί και ως διαμεσολαβητής, προκειμένου οι Αλβανοί να έρθουν σ’ επαφή με δουλέμπορους. Έναντι 1.500 στερλινών ανά άτομο, παράνομοι μετανάστες μεταφέρονται στη Μεγάλη Βρετανία, μέσω Ιρλανδίας, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η χώρα αποτελεί το φτηνότερο και ευκολότερο σημείο εισόδου στη Βρετανία.

Το πώς γίνεται η… δουλειά για τη λήψη υπηκοότητας μέσω των τεστ είναι σχεδόν ανέκδοτο.  Προσλαμβάνουν ανθρώπους που μιλούν αγγλικά και μπορούν να γράψουν καλά στα τεστ που απαιτούνται για τη λήψη βρετανικής υπηκοότητας ή για την άδεια οδήγησης, -άκουσον-άκουσον- αντί των Αλβανών.

Ο Φάρι Λέσι, που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» πίσω από τη σελίδα στο Facebook, εισήλθε παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από εξάχρονη φυλάκιση για ληστεία 20 χιλ. στερλινών στην Ιταλία. Αφού καταδικάστηκε για ναρκωτικά στην Αγγλία, απελάθηκε το Μάρτη. Ωστόσο, η σελίδα «Αλβανοί στο Λονδίνο» «ανέβηκε» σε αιτήματα φίλων, παρά την απέλαση του Λέσι.

Το Facebook απέτυχε στη λήψη μέτρων εναντίον της σελίδας, όπως αναφέρει η Telegraph, αν και οι οποίες αναρτήσεις σχετικά με την παράνομη είσοδο μεταναστών απαγορεύτηκαν από την ίδια την πλατφόρμα.

Μάλιστα, οι διαχειριστές της σελίδας την «κατέβασαν» μόλις δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν, ζητώντας σχόλιο σχετικά με τις καταγγελίες.

«Είμαστε ξεκάθαροι ότι όποιος βρεθεί να παρεμβαίνει ηθελημένα στην επιβολή του νόμου, θα νιώσει την πλήρη ισχύ του νόμου. Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν την ευθύνη να προλαμβάνουν την παράνομη δραστηριότητα στις πλατφόρμες τους. Η διαδικτυακή μας υπηρεσία προτείνει την υποχρέωση των εταιρειών να εμποδίζουν τυχόν παράνομες δραστηριότητες στις εφαρμογές τους, συμπεριλαμβανομένου και του οργανωμένου μεταναστευτικού εγκλήματος», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών σε σχόλιό του για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των βρετανικών αρχών, οι αλβανικές εγκληματικές συμμορίες, πλέον, κυριαρχούν στο εμπόριο κοκαΐνης στη Βρετανία, εκμεταλλευόμενοι και παράνομους μετανάστες γι’ αυτό.

«Η απειλή από τις αλβανικές εγκληματικές συμμορίες είναι σημαντική. Το Λονδίνο είναι η κύρια βάση τους (των Αλβανών εγκληματιών), αλλά είναι δικτυωμένοι κατά μήκος ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου», σχολίασε εκπρόσωπος της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This