Σλοβακία, η δεύτερη χώρα της ΕΕ που ξεκινά εμβολιασμούς με το Sputnik V… Ακολουθεί η Αυστρία;

Το 91,6% της συνολικής αποτελεσματικότητάς του και το 100% για σοβαρές περιπτώσεις, επικυρώθηκαν από διεθνώς αξιολογημένα δεδομένα

Must Read

Η Σλοβακία, η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στον κόσμο από την Covid-19, παρέλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.

Η Σλοβακία γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την Ουγγαρία, που παραλαμβάνει το ρωσικό εμβόλιο, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών φάσης 3 του οποίου δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο The Lancet. Το 91,6% της συνολικής αποτελεσματικότητάς του και το 100% για σοβαρές περιπτώσεις, επικυρώθηκαν από διεθνώς αξιολογημένα δεδομένα.

«Βλέπετε πίσω μου την πρώτη αποστολή από τα δύο εκατομμύρια εμβόλια που παραγγείλαμε», είπε ο Ίγκορ Μάτοβιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Κόσιτσε, όπου ένα αεροσκάφος μετέφερε την παρτίδα των 200.000 δόσεων.

Σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό «είναι σωστό να αγοράζουμε το ρωσικό εμβόλιο επειδή η Covid-19 δεν γνωρίζει από γεωπολιτική». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να εμβολιαστεί με το Sputnik V.

Ο υπουργός Υγείας Μάρεκ Κράιτσι είπε από την πλευρά του ότι θα υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο θα εγκρίνεται η χρήση των ρωσικών εμβολίων στο έδαφος της Σλοβακίας, μολονότι δεν έχουν λάβει ακόμη άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). «Θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 ημέρες προτού να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε» τον κόσμο, πρόσθεσε.

Τις τελευταίες 14 ημέρες η Σλοβακία καταγράφει κατά μέσο όρο 22,66 θανάτους από Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Σε συζητήσεις για την απόκτηση και την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V βρίσκεται και η Αυστρία.

Το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, που βοήθησε στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του εμβολίου ανέφερε ότι περισσότερες από 35 χώρες το έχουν ήδη παραγγείλει.

Αντί να εξάγει το εμβόλιο, η Μόσχα ελπίζει ότι θα καταλήξει σε συμφωνίες για την παραγωγή του σε τοπικά εργοστάσια. Ήδη, το Sputnik V παράγεται σε μονάδες στη Βραζιλία, την Ινδία, το Καζακστάν και τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This